Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Žhář napsal rodičům Natálky: Prosím, odpusťte mi!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, rvs - 
24. září 2009
09:30

Jeden z obviněných v kauze Vítkov, Ivo M., se v dopise matce dvouleté popálené Natálky za svůj čin omluvil a poprosil o odpuštění.

Matka dívky Anna Siváková i státní zástupkyně Brigita Bilíková to ale podle České televize považují spíš za útočníkovu snahu zajistit si zmírnění hrozícího trestu.

"Byla jsem z toho v šoku. Pokud chtějí odpuštění, ať jdou za ní a podívají se jí do očí. Nedokážu odpustit nikomu z nich," řekla televizi matka holčičky.

Žháři na domek romské rodiny z Vítkova zaútočili v noci na 19. dubna. Do budovy vhodili tři zápalné láhve naplněné benzinem. Následný požár dům zcela zničil. Z devítičlenné rodiny utrpěli popáleniny tři lidé - Anna Siváková, Petr Kudrik a jejich dvouletá dcera Natálka, která má popáleniny na 80 procentech těla. Dívka je stále v nemocnici, čekají ji další operace. Všichni obvinění patří k příznivcům krajní pravice a hrozí jim 12 až 15 let vězení, případně i výjimečný trest.

Podle dostupných informací policie z pokusu o vraždu obvinila jednoho z aktivních moravskoslezských pravicových extremistů Jaromíra L. z Opavy a Václava C. Obvinění si vyslechli i David V. z Horního Benešova a právě Ivo M.

Obhájkyně autora dopisu Markéta Polišenská uvedla, že není zmocněna klientem k tomu, aby se jakkoli vyjadřovala pro média. Už dříve někteří advokáti čtyř obviněných informovali, že budou usilovat o překvalifikování útoku na méně závažný zločin.

Žháři z Vítkova: Máme jejich fotografie! >>

xaverd ( 26. září 2009 11:50 )

Tomu grázlovi bych udělil doživotí.Jenom kvůli tady těm magorům,se ukazuje jak jsme všichni bílí češi velcí rasisti,jak nenávidíme cikány.Jak jsou cikáni v Česku diskriminovaní,ubližováni atd .Nemělo se to nikdy stát!!!!

tumina ( 25. září 2009 21:27 )

ale u soudu mu to určitě pomůže. Já si ale myslím, že pro tohle omluva není. Je to spíš výsměch a určitě by to klidně udělal znovu. A Natálce i jejím rodičům to stejně nepomůže.

gogo ( 24. září 2009 21:04 )

s cudně zaretušovaným obličejem ? Co je to za zákon, který chrání lumpy nejhoršího zrna i před zveřejněním jejich obličejů, aby nikdo nesměl ani vědět KDO je ten padouch ? A ty cudné jen iniciály ? Jaký ohled brali oni na dítě které již vytrpělo nepředstavitelná muka ? Kdo chránil to dítě ? NIKDO ! Ale darebáky, lumpy a vrahy chrání zákon ! Toto je výsměch jakékoliv spravedlnosti.

djaba ( 24. září 2009 20:38 )

Omluvou se snaží vyfasovat menší trest.Je to obvyklý postup u všech obviněných a bohužel soud k tomu přihlíží.To si snad myslel , že oheň nepálí , nebo co ? Omluva snad dokáže vrátit Natálce zdraví a radost ze života ?

julianb ( 24. září 2009 18:06 )

Nechápu proč se omlouvá,možná vuči Natálce. Moc mu fandím nedej se a chovej se jako chlap když jsi to udělal.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání