Poté, co se s ním rozešla jeho nová milenka Zuzana Mausová, se Leona s otcem svého syna Artura stále častěji vídá. O tom, že je ho ochotna i po ošklivém rozchodu vzít na milost, je přesvědčeno i její okolí. „Nechávám to plynout,“ řekla v úterý Leona tajemně Blesku. „Zatím je to ale předčasné,“ dodala s nadějí v hlase.

Podle některých zdrojů je ale u Leony přání otcem myšlenky a Mausová Šípka definitivně k šípku neposlala. „Dala jsem si oddechový čas,“ nechala se slyšet bývalá honorární konzulka. Leona je přesvědčená o tom, že Bořek je sám a Zuzana Mausová ho opustila. „S paní Mausovou už není,“ ubezpečila Blesk a trvá stále na svém.

Fotogalerie
2 fotografie

„Vídáme se častěji než v době, kdy s námi žil. Telefonujeme si a Bořek za námi často chodí domů,“ řekla Leona. Všechno tak nasvědčuje tomu, že vztah Šípka se starší milenkou nevěrnému architektovi jen prospěl.

„K Leoně se teď chová mnohem pozorněji než dřív a zřejmě i to je důvod, proč se nebrání představě, že by to zase mohli dát dohromady,“ tvrdí Leoniny kamarádky.

Možná i to je důvod, proč si Leona poté, co ji Šípek opustil kvůli lásce ke starší ženě, sama nového partnera nehledala. „Na to jsem opravdu neměla myšlenky,“ vysvětlila. Podle jejích známých je tak jen otázkou času, kdy Leona Bořkovi odpustí úplně a ten se kajícně vrátí k matce svého syna.

Jak to doopravdy dopadne, ale záleží i na Zuzaně Mausové, kvůli které Bořek Leonu opustil.

Šípek sám již krátce po rozchodu s Leonou možný návrat k matce svého nejmladšího syna vyloučil. „Není to nějaké chvilkové rozhodnutí, které bych potom zrušil, to já nikdy nedělám. Tento rozchod jsem zvažoval opravdu důkladně a velmi dlouho. Je to nezvratné,“ řekl před časem Blesku Šípek.

Bořek Šípek je momentálně v Japonsku, kde připravoval výstavu, a zdá se, že nikoli tak sám, jak si Leona myslí. Čechošvýcarka Mausová odletěla minulý týden do Spojených států na pohřeb senátora Kennedyho, navštívila své americké známé a cestou zpět se zastaví v Tokiu, kde má Šípek výstavu.

Dočasné odloučení od Bořka Šípka vysvětluje tím, že si dala čas na rozmyšlenou. „Dala jsem nám oddechový čas,“ nechala se slyšet.

„Je to sice vtipná hříčka, že by Zuzana poslala Šípka k šípku, ale ještě k tomu nedošlo,“ svěřil Blesku člověk z výtvarníkova okolí s tím, že známého designéra stejně pojí se Zuzanou dlouhé přátelství, které jen tak něco nerozhodí.

„Je ovšem pravda, že ten oddechový čas Bořka trochu zaskočil,“ připustil Šípkův známý.