Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Libyjský vůdce Kaddáfí: Rozpusťte Švýcarsko!

Muammar Kaddáfí
Muammar Kaddáfí  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, rvs - 
3. září 2009
22:17

Libyjský vůdce Muammar Kaddáfí navrhl OSN rozpustit Švýcarsko. Požaduje rozdělení švýcarského teritoria mezi Francii, Itálii a Německo!

O jeho požadavku by mělo jednat nadcházející Valné shromáždění OSN, které se sejde v New Yorku 15. září. Švýcarské televizi to dnes řekla místopředsedkyně zahraničního výboru dolní komory švýcarského parlamentu Christa Markwalderová.

Kaddáfí podle ní se stejným návrhem přišel už v červenci během summitu zemí G8 v Itálii, nyní ho ale formálně předložil světové organizaci k posouzení, tvrdí Markwalderová.

Návrh Tripolisu pravděpodobně souvisí s loňským zatčením Kaddáfího syna Hannibala v Ženevě, kvůli němuž se vážně zhoršily vztahy mezi Libyí a alpskou republikou. Libyjci už přes rok zadržují dva švýcarské obchodníky a nedovolují jim opustit zemi, omezili lety do Švýcarska i vydávání víz Švýcarům. V říjnu Tripolis oznámil, že alpské republice také pozastaví dodávky ropy.

simeon ( 4. září 2009 08:08 )

tady je vidět že to není žádný politik, ale prachsprostý zbohatlický ***. Diktátorský monarcha se stejně jednou dočká toho, že tam okolní státy naběhnou, jeho ropu si rozdělí a stát vymažou ze světové mapy. Měl by se trošku vzdělávat a vést běžnou zahraniční politiku, nebo se tam opevnit, vystavět velkou Libyjskou zeď a udělat z toho pouštní ostrov bez přístupu z venčí a bez možnosti úniku...

Zobrazit celou diskusi