Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zloděj postřelil člena ochranky obchodu Albert na Praze 4

ilustračné foto
ilustračné foto  (Autor: Archív)
Autor: ČTK, pal - 
7. srpna 2009
19:46

Zatím neznámý pachatel postřelil dnes v podvečerních hodinách člena ochranky prodejny obchodního řetězce Albert v Praze 4. Muž se mu snažil uniknout po tom, co kradl v obchodě.

Podle pražské policejní mluvčí Evy Miklíkové bodyguard pronásledoval muže, který v obchodě kradl nebo se krást pokoušel. Policie po pachateli pátrá, zraněný bodyguard byl hospitalizován.

Incident se podle mluvčí odehrál v 17:40. Neznámý muž si v prodejně uložil do nákupního košíku zboží a bez placení s ním zamířil ven. Sedmadvacetiletý člen ochranky ho pronásledoval asi 200 metrů, ale nedaleko metra Budějovická v ulici Za zelenou liškou na něj muž vystřelil, trefil ho do nohy a utekl do vnitrobloku. Zraněného bodyguarda odvezla záchranná služba do nemocnice.

"Na místo vyjeli policisté z místního oddělení, několik hlídek pohotovostní motorizované jednotky a policejní psovod se služebním psem," uvedla Miklíková. Policie vyslechla svědky a vyšetřovatel jednání neznámého pachatele kvalifikoval jako trestný čin ublížení na zdraví.

Podle svědků byl střelcem muž ve věku mezi 35 - 38 lety, štíhlé postavy vysoké 170 až 175 centimetrů. Měl dožluta obarvené vlasy, hladce oholenou tvář s miniaturní bradkou a obdélníkové dioptrické brýle. Byl oblečen do černých látkových kalhot a černé vesty se žlutým, pravděpodobně anglickým nápisem. Muž působil upraveným dojmem a hovořil česky bez přízvuku.

Policie žádá všechny další svědky události, případně ty, kteří by mohli pomoci identifikovat pachatele, aby se obrátili na linku tísňového volání 158.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání