Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Fenku Ivett zachránili z ohně

Natálka Čermáková (9) s yorkšírským terierem Ivett je na táboře podruhé
Natálka Čermáková (9) s yorkšírským terierem Ivett je na táboře podruhé  (Autor: Blesk - Jaroslav Krčál)
Autor: krč - 
30. července 2009
05:00

Yorkšírská terierka Ivett málem zemřela při požáru domu. Podařilo se ji zachránit, ale od té doby se bojí ohně. Se svou paničkou – Natálkou Čermákovou (9) je teď na dětském táboře, kde se pejskové učí poslušnosti, ale zbavují se také svých zlozvyků a fóbií.

Yorkšírka jak ucítí kouř, ihned se rozklepe. „Náš dům vyhořel. Ivett jsme při požáru nemohli dlouho najít, nakonec ji tatínek zachránil z místnosti, která byla už v plamenech,“ vypráví Natálka (9), která s Ivett tráví v Nemošicích prázdniny.
„Děti a psi procházejí výcvikem v obedience. To je nová metoda, jak psy naučit poslouchat, a přitom je zbavit i zlozvyků a děsů. Myslím, že na konci tábora by i Ivett mohla projít kolem ohně bez zaváhání,“ domnívá se hlavní vedoucí Iveta Skalická.

Mrzí ji jen, že nedokáží uspokojit všechny zájemce. Na tábor by chtělo jet víc dětí, než mohou kynologové z České Třebové, kteří ho každoročně pořádají, vzít. „Psi si tu vyzkouší i řemeslo záchranářů. Naučí se základům tance a zasoutěží si s dětmi v běhu přes překážky zvaném agility. Pokročilejší si vyzkouší i stopování a obranu,“ popsala další náplň tábora Iveta Skalická.

ceres ( 30. července 2009 13:26 )

je to opravdu hrozne, kdsyz se objevuji v clanku neznalosti o zemepisu ceske rep. a o to je horsi kdyz autori pouzivaji cizi slova :: obedienze - poslusnost , aggilita- pohyblivost, ja vim co to znamena protoze ziji v zahranici skoro 30 let, ale cesi ? cestina je tezka , ale krasna, a ma mnoho jinych vystihujicuch slov. a zapomnela jsem mi jsme v evrope................

zoombie ( 30. července 2009 08:17 )

Nemošice nejsou u české třebové, ale na Pardubicku (cca.1,5km) , těžko říct, co tím "básník" chtěl říct. zase někdo ukázal zeměpisné dovednosti.

Zobrazit celou diskusi