„Víte, já se mu snažil vždycky pomoct. Naposledy když moje divadlo hrálo sérii čtyř předvánočních představení. To bylo v době, kdy už jsem Romana z divadla pro problémy s alkoholem vyhodil. Ale řekl jsem mu, že pokud zvládne ty čtyři představení bez problému odehrát, tak že ho vezmu zpátky,“ popisuje Sobota.

„První dvě představení ještě zvládl, ale už jsem věděl, že je napitej. Třetí představení už byla katastrofa, všichni diváci viděli, že je úplně namol. Při tom čtvrtém posledním dokonce málem opilý spadnul z pódia. To byla poslední šance, jakou ode mne zůstal,“ dodává Sobota, který jako principál trpěl Skameneho alkoholové excesy mnoho let.

Fotogalerie
4 fotografie

„Víte, on vždycky sliboval, že se půjde léčit, a že pití nechá, jenže k tomu nikdy nedošlo. Co mi vyprávěla jeho manželka, tak se jen jednou chvíli léčil ze závislosti na alkoholu ambulantně, ale to mu očividně vůbec nepomohlo. Už kvůli své ženě, kterou jeho pijácké excesy opravdu trápí, by se už konečně měl jít Roman léčit,“ vyzývá svého bývalého nejlepšího přítele Sobota.

„On se na mne možná zlobí, že jsem ho z toho divadla vyhodil, ale opravdu to nešlo jinak. Už jsme se kvůli tomu asi tři čtvrtě roku neviděli, ale samozřejmě, že bych si moc přál, aby byl Roman v pohodě,“ uzavírá Sobota.

Podobné přání jako on má i Pavel Trávníček, se kterým hraje Skamene za fotbalový tým Arabela. „Roman by měl sám poznat, že už mu alkohol přerostl přes hlavu a podle toho se zařídit,“ radí mu Trávníček. Poslechne Skamene své kamarády?

Roman Skamene byl totálně opilý za bílého dne! Čtěte ZDE!