Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bodl těhotnou přítelkyni do břicha, dostal jen 4 roky

Martin Remsa
Martin Remsa  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, rvs - 
28. července 2009
17:12

Český soud předvedl opět jednou rozsudek, nad nímž zůstává rozum stát. Za to, že bodnul svou těhotnou přítelkyni (29) do břicha kuchyňským nožem, dostal Martin Remsa (37), pouhé čtyři roky vězení.

Pražský vrchní soud rozhodl, že se jednalo o ublížení na zdraví a zrušil tak rozsudek Krajského soudu v Praze, který Remsu původně poslal za pokus o vraždu na 11 let za mříže.

Podnikatel Remsa bodl družku loni v dubnu ve společném bytě v Rakovníku, a to v přítomnosti jejich dvou malých dcer. Činu předcházela žárlivá hádka, o které nebyla podle tvrzení svědků v domácnosti nouze.

Kuchyňský nůž ženě prošel nadbřiškem a zasáhl játra. Jen díky šťastné náhodě ji rána neohrozila na životě, o několik měsíců později porodila zdravé dítě, a to přesto, že po zranění vyhledala lékařskou pomoc až další den. Na druha ani nepodala trestní oznámení, policisty na skutek upozornil její ošetřující lékař.

Remsa od počátku popíral, že by družku bodl - zranění si prý demonstrativně způsobila sama, když jí vyčetl její další těhotenství. Navíc poukazoval na to, že žena v té době brala pervitin a měla sebevražedné sklony. Kvůli užívání drog na ni dokonce dříve podal trestní oznámení. Poradily mu to prý rakovnické sociální pracovnice, když se jim svěřil s obavou o výchovu svých dětí. "Je to na mě celé vykonstruované právě kvůli tomu oznámení. Nic jsem nezpůsobil, budu se bránit dál," řekl dnes soudu.

Do kauzy vnesla podivný zmatek sama napadená, která nedávno zaslala vrchnímu soudu dopis, v němž uvedla, že "v něčem dříve vypovídala pravdivě a v něčem nepravdivě". Předseda odvolacího senátu Martin Zelenka se ji kvůli tomu nyní pokusil vyslechnout a objasnit bližší okolnosti útoku, ale  žena využila svého práva odepřít výpověď.

Ještě před vynesením rozsudku řekla, že se s Remsou usmířili, chtějí spolu dál žít a starat se společně o děti. Toho, že by na ni znovu zaútočil, se žena nebojí, hádky podle ní ke vztahu patří.

Soudce Zelenka při odůvodnění verdiktu upozornil, že čin nelze posoudit jako vraždu, protože se nepodařilo prokázat Remsův přímý nebo nepřímý úmysl družku zavraždit. "Nic mu nebránilo v tom, aby to udělal jiným a účinnějším způsobem. Úder nožem byl sice cílený, obžalovaný ho ale nevedl velkou silou," prohlásil Zelenka. Remsa si trest odpyká ve věznici s ostrahou.

551979 ( 29. července 2009 22:01 )

Jsi trapnej mel by tobe nekdo dat do držky!

551979 ( 29. července 2009 22:00 )

Ty krávo jedna vyser se na takový keci a polib si! Nejdříve si předčti minulé články a pak si piš!!!!!!

551979 ( 29. července 2009 21:58 )

Vy ubožáci vůbec nevíte jak to bylo a přestante psát takový blafy! Vaše věc to není!

aktij ( 29. července 2009 07:42 )

On jí vyčítal další těhotnství? On u toho nebyl, když bylo počato? Ochrana před těhotenstvím je věc obou a chlapi, kteří to nechávají na ženě a pak se brání odpovědnosti, jsou primitivové.

janasediva ( 28. července 2009 23:28 )

lidi.. co když si to ona doopravdy vymyslela? pokud je to fetačka, což se dá jistě velice dobře zjistit, tak bych jí nevěřila ani slovo.. ty lidi houby vědí co dělají, co chtějí.. jsou to vypatlaný paka.. už jen ten její dopis soudu myslím ukazuje co je zač na mě někdo zaútočit, tak ho nahlásim.. kdybych byla ovšem fetka a potřebovala nějakou dojnou krávu na prachy na fet, tak se za toho chlapa postavim taky.. a to že si to mohla udělat sama hraje i fakt, že to byla jedna ne moc silná rána, nenahlásila to, osud jejího dítěte v tu chvíli jí byl ukradenej, hlavně že si určitě šlehla.. a jak řekl soud.. kdyby jí chtěl zabít, nedá jí tuto jednu bodnou ránu... jen at se ten chlapík brání a zavřou jí.. bůhví co je schopna udělat dětem nevěřte hned první verzi co vám noviny naservírujou a sami taky přemýšlejte..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání