Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tyhle vzácné opičky ukradli v plzeňské zoo

Autor: Zbyněk Schnapka - 
22. července 2009
14:55

Čtyři vzácné opičky ukradli zloději v plzeňské zoo. Cena zvířátek je nejméně kolem dvou set tisíc korun!

„Především cena lvíčků zlatohlavých se jen ale těžko vyčísluje. V Česku je máme jen my a pak ještě zoo v Praze a Dvoře Králové,“ vysvětil se Jaroslav Vogeltanz z plzeňské zoo.

Zloději si odnesli dvě samičky již zmíněných lvíčků zlatohlavých a jeden pár kosmanů zakrslých. Jejich prodej na černém trhu může zlodějům zkomplikovat to, že všechny opice jsou očipovány a tudíž jsou v rámci Evropské unie téměř neprodejné.



„Opičky zřejmě někdo ukradl přímo na objednávku nějakého chovatele,“ míní Vogeltanz. Zvířata zmizela z malého dřevěného pavilónu. Zloděj prostřihl otvor v pletivu u výběhu, jím prostrčil ruku a zavřel jím otvor do pavilónu. Opičky tak uvěznil uvnitř. Pak vylomil petlici a všechna zvířata sebral. Naposled se v plzeňské zoo kradlo loni. Tehdy někdo sebral tučňáka.

hani ( 22. července 2009 16:06 )

Ne chovatel a na vyrobu genetyckych latek!!! Moc potrebuji. Aby vyrobit vzacne nemoce pro lide. Moc a moc vezou pro europanuv vzacne zvire a jedinecne maji to doma nazivo. To jsou zive geny na vyrobu latek - moc penezity binec pro bandito. Takhle nici vzacne zvire civilizovane europane.

wings7 ( 22. července 2009 15:18 )

Jestli to bylo na objednávku chovatele,tak opičky budou žít někde jinde,ale budou žít...čipy se dají odstranit..doklady původu zfalšovat-všechno jde,ale je to svinstvo takhle krást zvířata..vykrádají se voliéry s papoušky,kradou se psi..všechno,co se dá prostě zpeněžit..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání