Z floridského balíku nemovitostí tak těží pouze zpěvákova žena Olga (60) a syn Waldík (32). Vlastníky domů za 26 milionů korun jsou totiž papírově pouze oni.

A co na to říkají právníci? „Pokud nemovitosti v době zpěvákovy smrti nebyly napsány na zpěváka Waldemara Matušku, syn Miroslav nemá právo na nic,“ řekl včera Blesku renomovaný právník Josef Lžičař.

A z šesti floridských domů není a nebyl na 'Slavíka z Madridu' napsán ani jediný. Vlastníkem je buď Olga (dům, kde zpěvák žil), nebo syn Waldemar. Prvorozený syn Miroslav tak zůstane v tomto ohledu bez dědictví.

„Ani nevím, co táta měl. Vlastně mě to nezajímá. V Čechách mě zastupuje advokát, nechávám vše na něm,“ říká Miroslav, který žije v Německu a svého otce neviděl 26 let. O tom, že jeho otec přepisoval všechny vydělané peníze okamžitě na manželku, ale slyšel.

Podle Lžičaře může Miroslav z tátovy smrti získat jedině tantiémy z jeho písniček. Protože ale Matuška jenom zpíval a nepodílel se na textech ani hudbě, jsou tantiémy malé. Podle zdroje z Ochranného svazu autorského na nich může mít Matuška ročně 140 až 200 tisíc korun. A o ty se ještě Miroslav bude muset dělit s Olinou a bratrem Waldemarem. S jiným dědictvím ale Miroslav prý nikdy nepočítal.