Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Po smrti chlapců kácejí ve Zlíně další stromy

Mezi prvními stromy byla pokácena bříza bělokorá, která rostla desítky let mezi budovami nemocnice
Mezi prvními stromy byla pokácena bříza bělokorá, která rostla desítky let mezi budovami nemocnice  (Autor: Foto Blesk – Slávka Červená)
Autor: sč - 
18. června 2009
07:20

Lednová smrt dvou chlapců (†11), které zabil vyvrácený strom, pořádně vyděsila ve Zlíně všechny, kteří mají stromy a další dřeviny na starosti. Po parcích padají nyní nemocné stromy i v areálu Baťovy nemocnice.

Ve špatném stavu je 17 stromů. Vzhledem k tomu, že hrozí jejich pád, budou pokáceny bez ohledu na vegetační období. „Odborníci firmy posoudili 795 stromů. U 17 zjistili poškozené kořeny a odhalili rozsáhlou infekci kmenů. Postupně bude vykácena stovka stromů,“ řekl ředitel nemocnice Petr Pšikal.

„K odbornému posouzení zeleně nás vedl znepokojivý stav dřevin a loňský pád vzrostlé borovice. Letos v květnu vichřice vyvrátila dalších osm stromů. Naštěstí nebyl nikdo zraněn,“ dodal Pšikal. Chybějící stromy má nahradit nová výsadba.

hani ( 18. června 2009 15:15 )

Co ne rozumis? Mate genetycku laborator v nem. Bohunice. Ktera vyrobi genetycke psychotropne latky aby udelat z lide pitomce. Maji obchod z tych latek, moc dobre penize! Absolutne legalna zbran na zabijeni - nikdo ne hleda! Policie, doktori pro to nic ne vi. Podezira - one ukazali mne ten obchod. A bandito z Hrada vi. Brani ten krvavy biznes - konkurenci ne potrebuje. To jsou spatne ze kacaji stromy v Batove nemocnice. Maji tam taky genetycky reaktor? Nemocnice maji vsechno pro vyrobu mutanto-nemoce absolutne legalne. Policie nic ne muze jim udelat. Presne doktori zabijeli Stalina. Toho darebaka. Na Hrade mate jenom inteligentnise zabijaky. Mate moc psychicky nemocnych a diabetu. To genetycka nakaza. Zitra prijde do vas.

mouse ( 18. června 2009 12:13 )

za de menty?

hani ( 18. června 2009 07:57 )

Kdysi zily stovky rokuv. Hned rychlo onemocni - genetycka slabost jako u lide. Venku krasne a uvnitr shnile. Kaceni ne pomuze. A ne zachrani deti. Musite kacat nemoce. Proc nikdo ne pta odkud. Zemre deti ne moc. A ot maji hnil moc. Odkud genetycke nemoce? Z jakeho reaktora, z jake nemocnice Bohunice? To kacajte. Estli sam Paroubek ma manzelku uzivajici psychotropne genetycke latky - pro co mluvit? Ta pani P prostitutka z 7 patra nem Bohunice. Ot i msti zabak vsem - hraje v divadlo pro stasna rodinka mutanta-impotenta. Proc ten mocny chlap urazil matku sve vnucky v roce 2007? To pro ni ne bolelo? A jeji tehotnu prostitutku nekdo urazi! Stromy ne vynni ze lide zle. Zitra vsechne stromy budou klonovane a genetycky nemocne. Kacej nebo ne.

Zobrazit celou diskusi