Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Berlusconiho manželka: S bodyuardy nespím!

Silvio Berlusconi a jeho žena Veronica Lario
Silvio Berlusconi a jeho žena Veronica Lario  (Autor: AFP)
Autor: ČTK, šim - 
11. června 2009
16:11

Manželka italského premiéra Veronica Lario vydala prohlášení, v němž obviňuje část domácího tisku z očerňování. Ten o ní napsal, že prý má poměr se svým bodyguardem.

Nepřátelská kampaň údajně začala v květnu, kdy Lario veřejně oznámila, že se po devatenáctiletém manželství hodlá se Silviem Berlusconim rozvést.

"Během posledních týdnů jsem byla tichým svědkem ... hrubého očerňování mé osoby, mojí důstojnosti a mého manželského svazku," napsala Lariová v prohlášení, které zveřejnil deník Corriere della Sera. Podle ní se novinové útoky naprosto nezakládaly na pravdě pokud jde o její vztah s manželem a stejně tak nepopsaly pravdivě důvody, proč se rozhodla obrátit na tisk, když se rozhodla komunikovat s manželem právě přes noviny.

"Svého manžela jsem vždy milovala a svůj život jsem podřídila tomuto svazku i své rodině," zdůraznila Lario. Právě tímto výrokem chtěla zřejmě podle komentářů odpovědět na čerstvé útoky pravicového tisku, který ji obvinil z mimomanželských styků s příslušníkem ochranky, která zajišťuje bezpečnost jejího soukromého bytu.

Kampaň spustily proti dvaapadesátileté Veroniky Lario pravicové sdělovací prostředky patřící do mediálního uskupení, které vlastní právě Berlusconi. Podnět k těmto útokům dalo předcházející tiskové prohlášení, jímž Lario oznámila, že hodlá požádat o rozvod, protože Berlusconi se stýká s mladičkou herečkou Noemi Letizio, která letos v dubnu oslavila osmnácté narozeniny a která se o premiérovi veřejně zmiňuje jako o "tatíčkovi".

Lario podle některých zdrojů prohlásila, že "prostě nemůže zůstat po boku člověka, který se stýká s mladistvými osobami". Berlusconi ale toto obvinění rozhodně odmítl

gogo ( 11. června 2009 17:01 )

Když to říká ......

Zobrazit celou diskusi