Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Berlusconi žertuje: Prodám vilu, Topolánek už asi nepřijede

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, brum - 
10. června 2009
14:52

Italský premiér Silvio Berlusconi nanovo dokázal, že se umí povznést nad věci, které by jiného politika srazily na kolena. V úterý si zažertoval kolem skandálních snímků zachycujících nevázanou atmosféru v jeho vile na Sardinii.

A to údajně včetně nahého českého expremiéra Mirka Topolánka.

Aféru kolem fotografií, na nichž jsou kromě Topolánka vidět i další spoře odění návštěvníci honosného sardinského sídla, Berlusconi vtipně komentoval výrokem, že by bylo nejlepší vilu prodat, protože Topolánek ho tam už stejně asi nikdy nenavštíví.

Několik snímků pocházejících z léta 2008, kdy v Berlusconiho vile Certosa pobýval na dovolené i český expremiér, zveřejnil minulý pátek španělský deník El País. Záležitost vyvolala pozornost v řadě dalších evropských zemí.

"Po tom všem, k čemu došlo, bych měl vilu prodat a všichni bychom měli klid. Topolánek už tam stejně na dovolenou nepřijede," prohlásil se smíchem Berlusconi, kterého citoval středeční italský tisk.

Topolánek už před několika dny označil týdenní pobyt ve vile, kam přijel se svojí přítelkyní Lucií Talmanovou a dalšími představiteli české politiky na Berlusconiho pozvání, za "velký omyl".

Čtěte také: Berlusconi: Nahý Topolánek? Prohrál mi volby...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa