Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ani pánev Škromacha v Liberci před vejcem nezachránila

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, pes - 
28. května 2009
17:15

Poslance a místopředsedu ČSSD Zdeňka Škromacha ve čtvrtek v Liberci před vejcem nezachránila ani pánev, kterou se vybavil na obranu.

Zatímco dva první předvolební mítinky sociálních demokratů v České Lípě a Turnově proběhly vcelku klidně, v Liberci přišlo na náměstí kolem 200 lidí a atmosféra značně zhoustla.

Hlavně mladí lidé nebyli vybaveni jen cedulemi s hesly proti ČSSD a předsedovi Jiřímu Paroubkovi, ale přinesli si i celá plata vajec. Předseda strany však do Libereckého kraje nedorazil, a tak útoky kritiků strany odnesli jeho kolegové.

Skupinka studentů s cedulemi postávala nejprve stranou a sám Škromach se situaci snažil zlehčit tím, že si k nim šel s pánví v ruce vykoledovat nějaká vejce "pro chudé". Postupně se ale situace začala vyhrocovat. Vše vyvrcholilo právě vejcem, které zasáhlo Škromacha. Další vejce už se skupince hodit nepodařilo, přestože se pokusila dostat blíž pódiu. V tu chvíli se do útočníků pustili příznivci ČSSD a zasáhli i policisté.

Vajíčková válka provází mítinky ČSSD před volbami do Evropského parlamentu už zhruba dva týdny. Na policejním prezidiu dnes jednali zástupci sociální demokracie s náměstkem policejního prezidenta pro vnější službu Ivanem Bílkem a žádali policejní ochranu svých předvolebních mítinků a také potrestání "vrhačů vajec" ze středeční akce v Praze u Anděla. Na dnešní mítink v Liberci dohlížela zhruba desítka policistů.

kapka6 ( 28. května 2009 23:05 )

V této zemi je asi těžké říci co si myslíte,aby jste něčím nedostali. Takovým zastrašovaním šli taky náckové nahoru,stejně komouši i dříve církve! Dnes to jsou buď chuligáni nebo nový styl demokratických stran a tohle už nechápu! Tak proč ti studenti v 1989 demonstrovali,když se chovají podobně,jako v 1948! PS:Akorád místo zbraní mají vejce! když s ním trefíte někoho do oka ,tak vám asi poděkuje.

gogo ( 28. května 2009 21:54 )

Ty máš velké štěstí, že nepracovat již u nás není trestné.... To bylo naposledy před rokem 1989 ....

gogo ( 28. května 2009 21:25 )

Ne ! Házení stovek a stovek vajec na jednoho politika na všech jeho mítincích není běžný demokratický protest ! Toto se stalo pouze nyní a zde a nikde jinde na světě. ODS nemůže za druhou světovou válku, ale to, za co všechno skutečně může, by ji mělo odsoudit do propadliště dějin ! Že něco smrdí v ČSSD ? Asi ano, protože Paroubek (a již vůbec Zeman) nejsou ideální lídři této strany. Ale přivoňte si k ODS či ke KDU nebo ke SZ ! Tam to smrdí bohužel úplně stejně ! Ne-li ještě více ! Máme strany naplněné krásnými programy, ale vedené podvodníky a diletanty ! A ještě něco : nikdy nebude mít větší pravdu ten, kdo bude v diskuzi vulgárnější. Takový nešťastník si sice může pro sebe takto ulevit, ale navenek to svědčí o slabosti a nedostatku argumentace a inteligence...

derek ( 28. května 2009 19:55 )

no pěkná reklama pro dělnickou stranu takže díky za echo nevolit je ,že ?

derek ( 28. května 2009 19:54 )

Jak typické čssd ano ods muže přece i za druhou světovou válku a za zavraždení kennedyho co ? A nepřipadá vám tohle už naprosto trpané nejde o spor ODS vs čssd ,jde pouze o lid vs čssd( zloději,vrazi a vyděrači) Nechci rozkočkovanou republiku a hazení vajec je běžný demokratický protest po celé Evropě jde o jasný signal že v čssd něco smrdí a´t se nám vráti Miloš a vyžene toho Paroblba Zeman premierem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa