Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Cipískoviště: Pískové sochy zdobí Písek

Autor: Vlaďka Hradská - 
17. května 2009
15:48

V písečnou pláž se na několik týdnů proměnila náplavka u Kamenného mostu v centru Písku. Od sobotního rána ji zdobí obří sochy z písku, kterým vévodí třímetrová plavčice Pamela Anderson ze seriálu Pobřežní hlídka.

Vedle ní pluje na korábu mořský vlk. Opodál se opalují pupkatí strýcové a děti staví pohádkový hrad z písku.



Právě takový obrázek uvidí turisté na nábřeží Otavy po několik týdnů. Sochy vytvořili studenti uměleckých škol, kterým výroba trvala pět dní. Záchranářka Pamela ani ostatní sochy se neobjevily ve městě náhodou.

„Letošní 3. ročník Cipískoviště se nese v duchu hesla Písek – voda – vzduch. Proto písečná pláž a na ní opalující se lidé, proto plavčice Pamela,“ řekla spoluorganizátorka Cipískoviště Eva Kadlčáková.

Slavnostního odhalení obřích soch přihlížela řada lidí. Neodradily je ani deštivé přeháňky. Někteří si hned vyzkoušeli, jak se socha z písku vyrábí. K dispozici měli kvádry udusaného písku.

„Nechápu, jak to dokázali tak pěkně vyřezat. Mně to vůbec nešlo, nedokázal jsem udělat ostré hrany, hned se to sypalo,“ podivoval se Jiří Malý, který na Cipískoviště přijel z Českých Budějovic.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi