Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Rath vyhrožuje premiéru Fischerovi kvůli poplatkům!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: rvs - 
12. května 2009
17:23

David Rath (ČSSD) vyhrožuje vyslovením nedůvěry už i Fischerově vládě! "My od ministryně zdravotnictví Juráskové očekáváme, byť je navržena ODS, minimálně neutrální postoj k poplatkům a jejich rušení," řekl Rath.

"Pokud by na poplatcích trvala, pro řadu poslanců ČSSD by bylo velmi problematické vyslovit důvěru překlenovací vládě, jestliže by se i pro ni stalo zachování poplatků zásadním tématem," dodal Rath v rozhovoru pro server tyden.cz.

Jurásková je ale jednoznačně pro zachování poplatků. "Zrušení zdravotních poplatků by ohrozilo finanční stabilitu systému veřejného pojištění a v důsledku i samotné pacienty," reagovala nová ministryně zdravotnictví na prohlášení Davida Ratha.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gogo ( 12. května 2009 23:35 )

Ale i člověk v aktivním věku si platí sociální a zdravotní pojištění, nezapomeň. To za něj neplatí nikdo jinej jak se Ty domníváš. I ten nemocný v produktivím věku si platí pojištění sám.A nemusíš nikoho probírat, ze stavu zdravotnictví se probíráme všichni. Ale spíše napiš co si myslíš o našich zdravotních pojišťovnách, o našich lékárnách, o jejich maržích, o faramceutických loby, které určují jak a co se bude předepisovat. Divil by jsi se, co se děje v zákulisí našeho zdravotnictví...

rejnok ( 12. května 2009 23:32 )

plně s Vámi souhlasím. Nedovedu si představit, že někdo toho slizouna Ratha dokáže vůbec poslouchat, natož mu fandit. Byly doby kdy u mě vítězila ČSSD, ale od odchodu Zemana nabrala takový strmý pád, že těm mocichtivým ubožákům, kdy jeden vypadá jak žabák a druhý jako gey už nemůžu absolutně věřit.

romanherman ( 12. května 2009 21:46 )

Já s Vámi souhlasím. Je mi 37 let, ale také stárnu. A kdo během svého života, pro společnost hodně udělal, a pro stáří či nemoc, již pracovat nemůže, si rozhodně zaslouží, aby byl stát prospěšný i jemu. Bude to potřebovat každý. A důchod se stejně platí hlavně ze státní pokladny, ač si na něho někdo vydělal, takže vlastně důchodce něco státu z důchodu vrátí, ale pak bude žádat o podporu, ze státních prostředků, zase jinde... Zdravotní péče rozhodně není MHD, tady jde o žitoty lidí!!!

pedro500 ( 12. května 2009 21:41 )

V Německu zaplatím každé čvrtletí 10 euro a pomocí převodek už nikde neplatím.Mohu naopak zajít k jakémůkoliv lékaří. Nikdo mi nepředepisuje, že musím k nějákému obvoďákovi. Další forma přehledu pro zdravotní pojišťovnu je forma domácího lékaře. Začátkem ledna mi strhnou z konta 10 eura a potom celý rok pomocí převodek všude , kde chci. Nenarůstají žádné jiné poplatky. Zvláštní kapitola jsou zubaři. tam se platí každé čvrtletí 10 euro. To je podle mě řešení spravedlivé.

gogo ( 12. května 2009 21:24 )

Milý singhajo... Ta armáda starých a nemocných lidí o kterých se výše zmiňuji nechtějí vše zadarmo jak se mylně domníváš. Tito lidé si čtyřicet, padesát let platili zdravotní pojištění, které se nyní v nesmyslném množství zdravotních pojišťoven, jejich managementu a v jejich palácích ztrácí (rozkrádá). Tito lidé si tu péči ve stáří předplatili. A nyní se na nich chce (protože prachy jsou fuč), aby si tu péčči zaplatili ještě jednou. O MHD a vlacích jsem se nezmiňoval. To je jiná kapitola sama pro sebe.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa