Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Manžel ji střelil do obličeje, lékaři jí vyrobili nový!

Autor: INT, jos - 
6. května 2009
14:52

VIDEO: Během 30 operací odebrali Connie Culp kosti z žeber a nohou, aby jí mohli udělat čelist a lícní kosti. Stále nevypadá moc dobře, ale pokrok je znát. Navíc Connie čekají další operace!

"Nesuďte lidi, kteří nevypadají jako vy! Jednoho dne se může vše změnit," řekla na pooperační tiskovce žena z malého města v americké Pennsilvánii.

Když ji manžel střelil do obličeje, měla zničených 80 % tváře. Její muž pak otočil zbraň proti sobě. Connie ztratila nos, tvář, horní část úst, jedno oko... Měla problémy s jídlem, pitím i dýcháním, ztratila čich...

 

 

Jednoho dne se plastický chirurg doktor Risal Djohan rozhodl pro unikátní operaci a ženě nakonec vrátil alespoň část sebevědomí. Předcházelo tomu 30 operací. Při té poslední ženě dal tvář zesnulé ženy.

Další operace budou následovat. Connie bude z tváře odstraněna přebytečná kůže a bude zase blíže svému snu - jít mezi lidi a nebát se pošklebování...

 

agent ( 6. května 2009 22:34 )

tragedie, naprostá... ale i přesto, nevím, jestli si skutečně tak moc pomohla..

bara ( 6. května 2009 21:15 )

je to opravdu síla. A to si představte, že on za to dostal pouze 7 let!! Za to, že ji chtěl zabít, za to, že j zkazil život, znetvořil. To nechápu, protože jinak jsou v USA tresty za menší zločiny tvrdší.

beruna ( 6. května 2009 15:54 )

To je skoro až neuvěřitelné! To už jsou chirurgické zázraky na hranicích chápání, na pokraji hororu. Jen si nedovedu představit, jak je člověk schopen psychicky přijmout cizí obličej za svůj - cizí nos, cizí tváře... a vědět, že byl sňat z mrtvého jako maska. Ale pro toho, kdo tragickým způsobem o obličej přišel a je znetvořený k nepoznání, to je asi velká úleva, když má najednou zase lidské rysy.

Zobrazit celou diskusi