"Myslela jsem si, že se rizikovému těhotenství vyhnu. Opravdu bych nerada, aby chlapeček přišel na svět dřív," přiznala Blesku Andrea, a poprvé tak prozradila i pohlaví dítěte. Vytoužený kluk!

Fotogalerie
2 fotografie

Verešovou zatím lékaři nechali na 'rizikáči ' doma. Důvodem je prý nález, který napovídá o možném předčasném porodu. Musela jim prý ale slíbit, že za sebe opravdu nechá všechno dělat manžela Daniela Volopicha (42).

"Chůvu nemáme, ani hospodyni. Manžel je ale opravdu zlatý. Dokonce i uklízí, vaří a nakupuje. Přitom se ještě zvládá starat o Vanessku. Budu mu to muset, až se to narodí, vynahradit," říká Andrea, která si strašně moc přála chlapečka.

"Kvůli manželovi. Z předešlého svazku má dvě dcery, a tak toužil po klukovi. Nechtěla jsem nejdřív pohlaví vůbec vědět, ale potom jsem to nevydržela," vysvětluje Verešová a prozrazuje, že s největší pravděpodobností se na svět vyklube malý Daniel.

"Na tom jménu jsme se s manželem dohodli už dávno. Teď ale přemýšlíme ještě o jiných jménech. A třeba to bude holčička. Nic se nedá rozpoznat stoprocentně," uvažuje Andrea, kterou sužuje jediná věc. Aby se miminko narodilo v tom správném 40. týdnu.

"Já si myslím, že se má vyvinout v maminčině bříšku, aby bylo pořádně zdravé. Když přijde na svět nevyzrálé, mohou hrozit různé zdravotní problémy. No ale uvidíme, přírodě poručit nemůžeme. Kontrakce zatím ale ještě nemám," dodává modelka.

Co znamená rizikové těhotenství
Těhotenství je považováno za rizikové v okamžiku, kdy je v ohrožení život matky nebo je obava z předčasného porodu dítěte. Pokud se dítě narodí před předpokládaným termínem porodu, přichází na svět nevyzrálé. Hrozí mu tak potíže s dýcháním, problémy se zrakem či problémy související s nevyvinutou nervovou soustavou. Nebezpečím pro nedonošené dítě je i spontánní porod, při kterém může dojít k poškození hlavičky tlakem způsobeným porodními stahy.