Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policajti, Krejčíř si žije jako král!

Autor: Gabriela Wolfová - 
11. prosince 2008
05:00

Těžký úděl psance? Život na útěku bez peněz a rodiny? Ani náhodou! Černé svědomí české justice, uprchlý Radovan Krejčíř (40), si na jihu Afriky žije jako paša!

A taky provokuje! Nechal se nafotit s manželkou Kateřinou a svými psy Biancem a Nerem na kalendář českého autosalonu.

Příprava vraždy celníka, podvody, nedovolené ozbrojování, podílnictví na krácení daně. To všechno má Krejčíř podle obvinění na svědomí. A také zesměšnění české policie, když plážovým krokem opustil svoji uniformami obsazenou pražskou vilu. To se stalo v červnu před třemi lety, teď Radovanu Krejčířovi patří v kalendáři měsíc červenec.

Focení proběhlo před domem rodiny Radovana Krejčíře v jihoafrickém Johannesburgu, kam za podnikatelem zaletěl na objednávku autosalonu ImpeXcar přední český fotograf Ondřej Pýcha.

"Radovan je náš kamarád a také náš zákazník. Přemluvit ho netrvalo ani minutu," řekl Blesku spolumajitel autosalonu s luxusními vozy Pavel Kyllar.

Zajímá vás kalendář, který pro ImpeXcar nafotili sportovci a krásné ženy? Podívejte se ZDE!

"Strávil jsem v Johannesburgu dva dny a jednoznačně zvítězilo místo před domem pana Krejčíře, ze zahrady je vidět celé panoráma města. Nejsložitější bylo sladit psy. Focení probíhalo dvě hodiny,“"řekl Blesku Pýcha.

Přestože je Krejčíř na útěku, peníze mu rozhodně nescházejí. Například mercedes na fotografii patří do jeho rozsáhlého vozového parku. Zbožňuje prý také silniční motorky. "Sám závodí. Na focení dorazil zrovna ze závodu na okruhu," dodal Kyllar.

A co na to ministr vnitra Ivan Langer, který před rokem na tiskovce pyšně mával fotografií zatčeného Krejčíře? "Strašně mně to štve. Doufám, že  Jihoafrické úřady konečně pochopí, že Krejčíř je obyčejný zločinec, " řekl Langer.