Mezi nejslavnější vyznavače scientologie, tzv. kultu celebrit, patří Tom Cruise, Kirstie Alley, John Travolta nebo Will Smith. Ti věří, že toto náboženství je tajemstvím jejich úspěchu.

Fotogalerie
4 fotografie

John Duignan však o této církvi prozradil ve své nové knize šokující detaily. Je jedním z nejpovolanějších, byl totiž vedoucí postavou britské odnože scientologů.

V té době by byl pro svůj kult schopen i zabíjet! Jednu z dalších členek prý tato církev vyzvala ke spáchání sebevraždy. To bylo tehdy, když se scientology pokusila opustit.

Duigan vstoupil do ´pekelných bran´ v roce 1985. Tehdy ho na ulici zastavila pohledná dívka a nabídla mu udělat si osobní test. 22letý mladík neměl o scientologii ani potuchy. Zrovna žil ve Stuttgartu se svou německou přítelkyní, ale vztah byl zrovna u konce. V depresi a opuštěný nabídku dívky přijal. Duigan si myslel, že mu scientologie může pomoci najít odpověď na mnoho životních otázek a podlehl jí docela.

Muž pak absolvoval tzv. ´vymývání mozků´, trpěl nuceným spánkovým deficitem.. Jednu z praktik scientologů popisuje takto: "Jednou jsem seděl na podlaze, zatímco mi ostatní křičeli do obličeje a švihali mi něčím do očí. Trvalo to 4 hodiny."

John se rychle stal fanatikem. Jako scientolog by ospravedlnil i zabíjení, kdyby se někdo stal pro tuto církev hrozbou. Scientologie věří tomu, že fyzické tělo není ke skutečnému životu potřeba.

Skutečným cílem této církve je získat moc a peníze. Jen za získání nejnižšího stupně ve své hierarchii si scientologové účtují stovky tisíc korun.

herec Tom Cruise
Autor: AFP

Svou základnu mají scientologové v americkém Los Angeles a Tom Cruise je údajně 2. nejvyšším představitelem církve. Aktivně do ní nahání další další ovečky z řad showbyznysu.

Běžní členové se ale s celebritami - scientology příliš nestýkají. Ty chodí do bašt této církve zvláštními vchody a čas zde tráví především v exkluzivních pokojích.