Kebab bez masa? Zdeněk (39) hledal recept tři čtvrtě roku, teď je ve svém bistru servíruje Pražanům
Původně chtěl Zdeněk provozovat vegetariánskou hranolkárnu. Kromě hranolků smažených na rostlinném tuku ale nakonec přišel s novinkou, která v Čechách není tolik běžná - veganský kebab.
|
Archiv Zdeňka Třose/Mooi
Původně chtěl Zdeněk provozovat vegetariánskou hranolkárnu. Kromě hranolků smažených na rostlinném tuku ale nakonec přišel s novinkou, která v Čechách není tolik běžná - veganský kebab.
|
Archiv Zdeňka Třose/Mooi
Zdeněk Třos s Kateřinou Savickou, která je vedoucí pražské pobočky bistra Mooi.
|
Archiv Zdeňka Třose/Mooi
Zdeněk Třos s Kateřinou Savickou, která je vedoucí pražské pobočky bistra Mooi.
|
Archiv Zdeňka Třose/Mooi
Zdeněk Třos s Kateřinou Savickou, která je vedoucí pražské pobočky bistra Mooi.
|
Archiv Zdeňka Třose/Mooi
Veganský kebab se skládá primárně z tzv. nemasa. Jedná se o směs tofu, zeleniny a koření.
|
Archiv Zdeňka Třose/Mooi
Veganský kebab se skládá primárně z tzv. nemasa. Jedná se o směs tofu, zeleniny a koření.
|
Archiv Zdeňka Třose/Mooi
Zcela původně chtěl Zdeněk vyrábět klasické belgické hranolky, které by ale smažil na rostlinném oleji. Dnes jsou v bistru k dostání i s veganskou variantou kebabu.
|
Archiv Zdeňka Třose/Mooi
Zcela původně chtěl Zdeněk vyrábět klasické belgické hranolky, které by ale smažil na rostlinném oleji. Dnes jsou v bistru k dostání i s veganskou variantou kebabu.
|
Archiv Zdeňka Třose/Mooi
Chod pražské pobočky bistra Mooi negativně ovlivnil koronavirus. Lidé si ale veganské kebaby pochvalují a někteří prý dokonce ani nepoznají, že se nejedná o kebab z masa.
|
Archiv Zdeňka Třose/Mooi
Chod pražské pobočky bistra Mooi negativně ovlivnil koronavirus. Lidé si ale veganské kebaby pochvalují a někteří prý dokonce ani nepoznají, že se nejedná o kebab z masa.
|
Archiv Zdeňka Třose/Mooi
Chod pražské pobočky bistra Mooi negativně ovlivnil koronavirus. Lidé si ale veganské kebaby pochvalují a někteří prý dokonce ani nepoznají, že se nejedná o kebab z masa.
|
Archiv Zdeňka Třose/Mooi
Chod pražské pobočky bistra Mooi negativně ovlivnil koronavirus. Lidé si ale veganské kebaby pochvalují a někteří prý dokonce ani nepoznají, že se nejedná o kebab z masa.
|
Archiv Zdeňka Třose/Mooi
Veganský kebab se skládá primárně z tzv. nemasa. Jedná se o směs tofu, zeleniny a koření.
|
Archiv Zdeňka Třose/Mooi
Veganský kebab se skládá primárně z tzv. nemasa. Jedná se o směs tofu, zeleniny a koření.
|
Archiv Zdeňka Třose/Mooi
Veganský kebab se skládá primárně z tzv. nemasa. Jedná se o směs tofu, zeleniny a koření.
|
Archiv Zdeňka Třose/Mooi
Zcela původně chtěl Zdeněk vyrábět klasické belgické hranolky, které by ale smažil na rostlinném oleji. Dnes jsou v bistru k dostání i s veganskou variantou kebabu.
|
Archiv Zdeňka Třose/Mooi
Zcela původně chtěl Zdeněk vyrábět klasické belgické hranolky, které by ale smažil na rostlinném oleji. Dnes jsou v bistru k dostání i s veganskou variantou kebabu.
|
Archiv Zdeňka Třose/Mooi
Zcela původně chtěl Zdeněk vyrábět klasické belgické hranolky, které by ale smažil na rostlinném oleji. Dnes jsou v bistru k dostání i s veganskou variantou kebabu.
|
Archiv Zdeňka Třose/Mooi
Zcela původně chtěl Zdeněk vyrábět klasické belgické hranolky, které by ale smažil na rostlinném oleji. Dnes jsou v bistru k dostání i s veganskou variantou kebabu.
|
Archiv Zdeňka Třose/Mooi
Víte, jak se připravuje tradiční kebab?
|
Blesk
Kebab.
|
istock.com
Adana kebab (vlevo) a Šiš kebab (vpravo)
|
scom, archiv
Kebab z mletého kuřecího masa
|
Shutterstock.com
Kebab
|
Shutterstock.com
Doner Kebab je známý i pod svým řeckým jménem gyros.
|
EPA
Doner kebab v housce
|
EPA
Doner Kebab, to jsou kousky grilovaného masa v pitě
|
EPA