Logo magazínu

Holubinka vrhavka pálí jako feferonka. Hodí se na experimenty v kuchyni?

1/5
Prohlédnout znovu

Holubinka vrhavka pálí jako feferonka. Hodí se na experimenty v kuchyni?

Klobouk holubinky vrhavky má nejprve má polokulovitý tvar, postupně se narovnává a nakonec vznikne uprostřed mělká prohlubeň. | iStock.com
Starší holubinky vrhavky blednou. | iStock.com
Bílá noha – další charakteristika holubinky vrhavky. Této houbě se daří na vlhkých místech a často ji naleznete přímo v borůvčí. | iStock.com
Holubinka jahodová, chutná houba podobná vrhavce, má načervenalou nohu a je také výrazně větší. | iStock.com
Jedlá holubinka mandlová má narůžovělý až nahnědlý klobouk. Líbí se jí – na rozdíl od vrhavky – na suchých místech. | profimedia

Lékař promluvil o nádoru Hezuckého (†55): Vzácná diagnóza! A mizivé šance…

Resuscitace a úmrtí novorozenců v Litoměřicích: „Žádná náhoda!“ upozorňují experti

Mámu holčičky (6) ubodal propuštěný vězeň! Vražda v Brně je jako ta na Mírově

Kerstin umrzla pod vrcholem Grossglockneru: Přítel čelí obvinění ze zabití

Blázinec kvůli fast foodu: Lidé v Praze stáli frontu už od úsvitu

Ministrem navzdory? Koalice trvá na nominaci Turka: O jeho stavu má být jasněji zítra