Holubinka vrhavka pálí jako feferonka. Hodí se na experimenty v kuchyni?
1
/
5
Prohlédnout znovu
Holubinka vrhavka pálí jako feferonka. Hodí se na experimenty v kuchyni?
Klobouk holubinky vrhavky má nejprve má polokulovitý tvar, postupně se narovnává a nakonec vznikne uprostřed mělká prohlubeň.
|
iStock.com
Starší holubinky vrhavky blednou.
|
iStock.com
Bílá noha – další charakteristika holubinky vrhavky. Této houbě se daří na vlhkých místech a často ji naleznete přímo v borůvčí.
|
iStock.com
Holubinka jahodová, chutná houba podobná vrhavce, má načervenalou nohu a je také výrazně větší.
|
iStock.com
Jedlá holubinka mandlová má narůžovělý až nahnědlý klobouk. Líbí se jí – na rozdíl od vrhavky – na suchých místech.
|
profimedia
Lékař promluvil o nádoru Hezuckého (†55): Vzácná diagnóza! A mizivé šance…
Resuscitace a úmrtí novorozenců v Litoměřicích: „Žádná náhoda!“ upozorňují experti
Mámu holčičky (6) ubodal propuštěný vězeň! Vražda v Brně je jako ta na Mírově
Kerstin umrzla pod vrcholem Grossglockneru: Přítel čelí obvinění ze zabití
Blázinec kvůli fast foodu: Lidé v Praze stáli frontu už od úsvitu
Ministrem navzdory? Koalice trvá na nominaci Turka: O jeho stavu má být jasněji zítra