Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Topolánková u advokátky: Dojde na špinavé prádlo?

Pavla Topolánková se u s vé advokátky v pražské Ječné ulici zdržela jen asi 10 minut
Pavla Topolánková se u s vé advokátky v pražské Ječné ulici zdržela jen asi 10 minut  (Autor: Michal Šula)
Autor: Tomáš Belica - 
19. února 2010
05:00

Dobré spaní teď zřejmě nemá šéf ODS Mirek Topolánek (53). Jeho žena Pavla (54) v posledních dnech pilně navštěvuje svoji právničku. Vzdor tomu podle Topolánkova právníka dohoda o rozdělení majetku zatím stále není na světě.

Přitom do dalšího rozvodového stání zbývají pouhé čtyři dny! Může tak dojít na »praní špinavého prádla« přímo před soudem.

Pavlu Topolánkovou Blesk zastihl u advokátky například v úterý krátce před pátou. Na jaké strategii se obě dámy dohodly, ale zůstává tajemstvím. „Nezlobte se, ale ptát se musíte jinde,“ řekla sekretářka advokátky Blesku.

Sdílnější pak nebyl ani Topolánkův právník. Pouze Blesku potvrdil, že dohody o vypořádání majetku Topolánkovi zatím nedosáhli. A to přesto, že Topolánek Pavle nabízí všechno.

Chce jí prý přenechat luxusní byt na Hradčanech a platit dál čtyřmilionovou hypotéku, i chatu v Čeladné. Topolánková s tím ale není spokojena. „Z manželství se nevystupuje jako z tramvaje,“ řekla už dřív. Tehdy tím možná myslela, tak snadno, dnes už to znamená spíš »tak levně«.

V pondělí se ještě podle všeho Topolánkovi k soudu nedostaví. Pokud se ale nepodaří narychlo vyjednat dohodu, mohli by dostat ještě jeden odklad. „Je to možné. Nikde není stanoveno, že jedna lhůta a dost,“ řekla Blesku mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 6 Zuzana Barochová.

Poté by se ale už určitě museli Topolánkovi k soudu dostavit. Probíral by se totiž důvod rozpadu jejich manželství. „Kdo jiný by to lépe vysvětloval, než manželé?“ dodala Barochová. Bude se tedy Topolánková bránit dohodě i za cenu propírání špinavého prádla před soudem?

Jaké varianty mohou nastat

Dohodnou se do pondělka
Právníci Topolánkových v pondělí oznámí, že se manželé dohodli na vypořádání majetku. Soudkyně pak může více než 30leté manželství hned rozvést.

Nedohodnou se do pondělka
Topolánkovi mohou dostat ještě další lhůtu, pokud soudkyni přesvědčí, že se dohoda o vyrovnání blíží. Pokud se ale nedohodnou ani pak, dojde na tzv. sporný rozvod.

Nedohodnou se ani pak
Na návrh jednoho z manželů by soud zkoumal příčiny rozvratu, Topolánkovi by to museli před soudem probírat osobně. Soud je pak může rozvést s tím, že mají tři roky na dohodu o vyrovnání.

Nedohodnou se do tří let
Nemovitý majetek by se pak dělil napůl a movitý majetek (kam patří třeba auto nebo i živé zvíře) podle toho, kdo co má v držení.

nikto nevie ( 20. února 2010 10:43 )

Není co škubat Topolánek je socka s holou ři.tí, milionovými dlhuhy a výživným na tři děti Stačí jen počkat až hrobníka ODS po prohraných volbách Talmanová vykopne . Kdo by toho chachrara s kou.lemi a modrým mrňa.vým ptáčkem, jehož podnikání v Ostravě skončilo s 4 mega dluhem, živil.

tonyno ( 19. února 2010 16:16 )

pro 1912 - ano, ulevilo se mi, a budu šťastný, když každý den nějakého komunistu, jako jsi ty, dokonale vytočím, časem stejně vymřete a to budu nejšťastnější, tak je to (1012 = asi datum tvého narození, už se brzy dočkám)

tonyno ( 19. února 2010 15:31 )

jaká blbost, jen vyměnil starou krávu za mladou, to se přece běžně dělá - u vás ne?

tonyno ( 19. února 2010 15:28 )

komoušové jsou asi tví kamarádi, ale v mé rodině takové zrůdy nikdy nebyly, nejsou a nebudou, jsem na světě i bez nich - naštěstí

tonyno ( 19. února 2010 15:24 )

stratila? co to znamená? piš česky, naštěstí to nezáleží na tobě

Zobrazit celou diskusi