Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nečas válčí se žalobci: Nagyová za nic nemůže, je to kauza Ištvangate!

Petr Nečas se opět zastal své milenky Jany Nagyové. V její kauze prý došlo k manipulaci
Petr Nečas se opět zastal své milenky Jany Nagyové. V její kauze prý došlo k manipulaci  (Autor: ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
17. července 2013
22:37

"Od včerejška tu nemáme kauzu Nagyová, ale máme tu kauzu Ištvan. Toto je Ištvangate," burácí Petr Nečas. Žádost o jeho vydání k trestnímu stíhání byla stažena, a tak expremiér přechází do útoku. V kauze, který ho stála politickou kariéru, vidí svévoli a manipulaci ze strany státního zastupitelství.

Nejvyšší soud v úterý rozhodl o tom, že tři exposlanci ODS obvinění z korupce jsou vzhledem k poslanecké imunitě vyňati z pravomoci orgánů činných v trestním řízení. Fuksa, Šnajdr a Tluchoř byli následně propuštěni z vazby. A Petr Nečas tvrdí, že v jejich případě státní zastupitelství hrubě pochybilo. Vyzval dokonce státního zástupce Ištvana k rezignaci.

Dnes pak expremiér Nečas (ODS) svou kritiku ještě vystupňoval. Celou kauzu kolem obvinění jeho milenky Jany Nagyové podle něj provázely manipulace ze strany státního zastupitelství a soudců.

Nečas chce vrátit případ Bradáčové

"Je evidentní, že zde dochází k systematické manipulaci," tvrdí Nečas. A vyzývá, aby byl celý případ navrácen z olomouckého zastupitelství, které vede Ivo Ištvan, zpátky do Prahy vrchní státní zástupkyni Lence Bradáčové. "Copak si ten člověk (Ištvan) neuvědomuje, že přivedl zemi za hranici politické krize?," durdí se Nečas.

Nečas také tvrdí, že o vazbě obviněných bylo v červnu rozhodnuto záměrně o víkendu, kdy bylo jasné, který soudce bude mít službu. "Třeba se ukáže, že to byl (soudce) dlouholetý bývalý policista, který je zvyklý chodit policistům na ruku, že je to bývalý člen ODS, který se ve zlém se stranou rozešel," poznamenal Nečas.

ČSSD: Nečasův nepřípustný nátlak

Nečasovy výroky však zkritizovala ČSSD. Jde prý o nepřípustný nátlak na nezávislost policie a státních zástupců. "Jsem přesvědčen, že to, co tady předvedl Nečas, bylo zneužití funkce ústavního činitele," poznamenal místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek.

ornel ( 22. července 2013 19:15 )

ten h@jzl je koukám mimo, jak Džambulka Batráčkovic

ornel ( 22. července 2013 19:13 )

Petře ty jsi super hov@do Jinak děkujem,že jsi poslal k samotnému dnu stranu zlodějů a uplatkářů.Díky pitomče

itartas ( 19. července 2013 14:26 )

mixalca: rád svádíš vinu na druhé koukám, to on udělal, to udělal brácha, to tamten nebo onen. Ty nikdy za nic neneseš zodpovědnost, to vždy ti druzí.

itartas ( 19. července 2013 14:24 )

nmlk: Ištvanek je schopný ano to máš pravdu: ALE VŠEHO!

itartas ( 19. července 2013 14:23 )

marcelom: i kdyby Nagyová řvala jak pavián, pořád to není trestné!

Zobrazit celou diskusi