Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Janoušek se k milionům nehlásí a razii se diví: Šli po něm kvůli napojení na VZP

Autor: poe, simao - 
20. června 2013
09:24

Desítky kilogramů zlata a 150 milionů zabavených v sejfech v Komerční bance patří údajně lobbistovi Romanu Janouškovi (44)! Jenže kmotr se k nim nehlásí a podivuje se nad aktuálním děním v Česku. Policie mezitím údajně zkoumá jeho další pletichy - tentokrát napojení na VZP přes firmu Chambon.

Kmotr Janoušek se ve středu zjevil v Praze a hned po návratu od moře rezolutně popřel, že peníze a zlato zabavené při razii jsou právě jeho. Z dění v Česku kolem kauzy Jany Nagyové byl prý Janoušek lehce v šoku. „Z těch informací zatím nejsem moudrý," uvedl a dodal: "Nyní zjišťuji, co se vlastně stalo a co se nestalo, zatím neumím rozlišit mezi nějakou fikcí a realitou.“ Kmotr navíc nechápe, proč právě u něj probíhala razie.

Zasahovali u Janouška i Paška: Kvůli napojení na VZP?

Podle MF Dnes hledala protimafiánská policie u Janouška dokumenty k firmě Chambon, kterou měl Janoušek údajně dříve vlastnit. Prostřednictvím anonymních akcií. Firma přitom v letech 2009 až 2012 vyinkasovala přes půl miliardy na úhradách od Všeobecné zdravotní pojišťovny a dalších institucí.

Správní radu VZP přitom dříve vedl jeden z exposlanců, zapojených do kauzy Nagyová - Marek Šnajdr. "Je pravda, že jsme byli požádáni o to, abychom policii poskytli nějaké dokumenty ke smluvnímu vztahu se společností Chambon. To jsme udělali," potvrdil pro LN současný ředitel VZP Zdeněk Kabátek.

Domovní prohlídka pak probíhala i u Janouškova dlouholetého obchodního partnera Luboše Paška, uvádí MF Dnes. Ten navíc seděl ve vedení spřízněné firmy Kardio Port. Také řízené přes anonymní akcie. Objevuje se v ní pak údajně i jméno dalšího zadrženého, "Rittigova koníka" Romana Bočka.

Reflex: O zatýkání věděli dopředu

Ve zmíněných případech se tak začínají propojovat jména Janouška, Paška, ale i obviněných Šnajdra, či Bočka. ÚOOZ ani státní zastupitelství však tento propletenec nekomentuje, vyšetřování dál probíhá.

O Janouškovi se přitom spekulovalo, zda náhodou nevěděl o zatýkání dopředu. Někteří z obviněných totiž patrně ano! „Ještě ve středu běhal po sněmovně bývalý šéf poslanců ODS Petr Tluchoř (nyní ve vazbě, pozn. red.) a vykládal, že se prý bude ve velkém zatýkat. Týkat se to má »pražských kluků«,“ píše čtvrteční Reflex.

Tentýž večer se kluci sešli na party v Praze. „Jakmile se Šnajdr dozvěděl o zadržení Tluchoře, rozjel se přímo z oslavy do zahraničí. Tam podle Reflexu mířil také exnáměstek ministra zemědělství Boček.

marketkamotarova ( 21. června 2013 19:41 )

Zdravím Vás. Teď se šíří po netu a mezi lidma unikátní finta, jak snadno vydělat peníze - skvělé na léto, když je hodinka, dvě času Pro mě to je skvělá možnost výdělku a je to naprosto super. Nad poměry si díky tomu sice nežiju, ale dokud můžu, tak si tu chvilku na sebrání volných zlaťáků najdu. A tohle všechno znám z Peterblog.wz.sk

dobrotka ( 21. června 2013 04:24 )

Rozsirte si vedomosti: http://***parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/To-jste-o-Nagyove-Necasovi-a-Kalouskovi-je ste-necetli-Mocny-ODSsak-Hrdlicka-promlouva-276144

hejhej ( 20. června 2013 14:26 )

jarda: Ráth veřejně nystupoval proti privatizaci nemocnic,ale sám kradl,protože chtěl nemocnici privatizovat.

hejhej ( 20. června 2013 14:23 )

Dozorčí rady vymyslel Havel.Je to největší zlodějna,protože oni nedozorujou,ale sami rozkrádají a nechávají rozkrádat.Totéž u zdrav.pojišťoven revizní lékaři.Mnohdy se na pacienta neobtěžují ani podívat,je to trafika pro důchodce a práce o ničem. A takových zlodějských institucí je více,podporovány vládou,parlamentem a senátem.

jarda304 ( 20. června 2013 13:41 )

soudruzi voliči ksčssd, vždyť vy všichni máte jako program "přerozdělování" čili žít z cizího. Tak pak co tady závidíte, že mocnější si "přerozdělí" miliony a na vás se dostane jen ježdění v MHD dotované z cizích peněz ? tak to mezi vámi loupežníky přeci chodí, že "větší pes"..

Zobrazit celou diskusi