Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

VIDEO: Elitní ruský tank se při couvání zřítil z útesu. Prchal před ukrajinským dronem

Video se připravuje ...
Autor: Mii, swp - 
11. srpna 2023
20:41

Hitem sociálních sítí se v pátek stalo video zveřejněné Velitelstvím vzdušných sil Ozbrojených sil Ukrajiny. Ukazuje nejmodernější ruský tank T-90M Proryv, jak se při couvání zřítí z útesu. Stroj prchal před ukrajinským dronem, který jej lovil.

Video zachycuje panickou reakci ruské posádky, jak se snaží před dronem manévrovat. Tank couvá, aby se vyhnul se střetu s letícím strojem, jenže operátoři si nevšimnou, že se nachází na útesu. Celý tank – nejmodernější, který má ruská armáda ve výbavě – se tak z útesu zřítí.

Dron nicméně stejně tank sestřelí, zatímco z útesu padá. Manévr se tak ruským operátorům nepodařil v žádném ohledu.

Podle serveru Military Today je T-90M vylepšená verze tanku T-90. Poprvé byl veřejně odhalen v roce 2017. Tento tank má oproti původnímu tanku T-90 řadu vylepšení, hlavně lepší pancéřovou ochranu. Odhaduje se, že ruská armáda má k dispozici zhruba stovku těchto moderních strojů.

21:22
28. 4. 2024

Americká Sněmovna reprezentantů a po něm senát nedávno schválily balíček pomoci pro Ukrajinu, na který se dlouho čekalo. Zpoždění kritizovalo mnoho státníků, včetně Volodymyra Zelenského, Jense Stoltenberga či Joea Bidena. O co všechno Ukrajina během těchto kritických měsíců, kdy čekala na americkou pomoc, přišla? O území, energetickou infrastrukturu i lidské životy. Celý článek čtěte ZDE.

21:09
28. 4. 2024

Jevhenija Vološčuková a Oleksij Pergamenščuk v Kyjevě malují drony pro ukrajinské vojáky. Vyzdobili jich už desítky, namalovali je v tradičním ukrajinském stylu zvaném Petrykivka a poslali je armádě.

20:12
28. 4. 2024

Ukrajina a Spojené státy vedou jednání o dvoustranné bezpečnostní dohodě, řekl dnes ve svém pravidelném večerním videoposelství ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Cílem podle něj je, aby šlo o „nejsilnější“ z dohod, které Kyjev v posledních měsících uzavřel se svými spojenci. Informovala o tom dnes agentura DPA.

„Již pracujeme na konkrétním textu,“ řekl Zelenskyj. „Pracujeme také na vymezení konkrétní výše podpory pro letošní rok a pro příštích deset let,“ dodal s tím, že jde o vojenskou, finanční a politickou podporu a rovněž podporu společné výroby zbraní.

Zelenskyj neupřesnil, kdy by mohla být dohoda mezi Kyjevem a Washingtonem podepsána. Řekl však, že má být „příkladná“ a bude „odrážet sílu amerického vedení“.

Zobrazit celý online

Video se připravuje ...
Další videa