Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Ruské ministerstvo obrany v centru Moskvy zachvátily plameny. Hoří už podruhé

Aktualizováno -
5. dubna 2023
20:07
Autor: ČTK - 
5. dubna 2023
20:00

Sídlo ruského ministerstva obrany v centru Moskvy dnes nakrátko zachvátily plameny, uvedla s odkazem na hasiče agentura TASS. Z okna několikapatrové budovy stoupal kouř, podle prohlášení ministerstva se oheň podařilo dostat pod kontrolu. Nejsou hlášena žádná zranění, příčinou byla podle záchranných složek patrně závada elektrické sítě.

„V ulici Znamenka 19 začalo hořet v jedné z budov patřících ministerstvu obrany. Silný požár lze pozorovat v okně ve třetím patře,“ uvedly dříve záchranné složky. Před 21:00 místního času (20:00 SELČ) hasiči oznámili, že se jim podařilo uhasit otevřený oheň, který zasáhl plochu 60 metrů čtverečních. Na twitteru se šíří videa z místa. 

Video  Požár ruského ministerstva obrany v centru Moskvy (5.4.2023)  - reprofoto Twitter
Video se připravuje ...

Podle předběžných údajů záchranných složek byl požár v budově způsoben tím, že tamní elektrická síť ze zatím neupřesněných důvodů fungovala v nouzovém režimu. Podle ruských médií oheň vznikl kvůli požáru varné konvice. 

Požár ve stejné budově propukl už v roce 2016, napsal list Kommersant. Plameny se tehdy ze třetího patra rozšířily i do čtvrtého a pátého poschodí a až na střechu, která se částečně propadla.

Video se připravuje ...
Další videa