Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Rusové plánovali dobýt Ukrajinu za 10 dní: Obyvatele chtěli třídit jako dobytek!

Autor: rix - 
7. prosince 2022
11:28

Ukrajinu dobýt za deset dní, zajmout nebo popravit její vedení, roztřídit obyvatele podle ochoty spolupracovat a převzít moc. Takový byl podle Královského institutu spojených služeb RUSI plán Vladimira Putina pro invazi na Ukrajinu po 24. únoru, o kterém věděly jen nejužší špičky ruského velení.

Plán ukazuje, že Putin původně doufal, že Ukrajina do deseti dnů připadne Rusku a bude anektována do srpna tohoto roku. S vedením Ukrajiny mělo být naloženo tvrdě. Ruské speciální služby měly za úkol jeho členy zabít. Počítalo se ale také s tím, že by ukrajinští politici uprchli. 

Nejděsivější na celém ruském plánu údajně podepsaném Vladimirem Putinem je to, jak chtěli Rusové naložit s ukrajinským obyvatelstvem. To mělo být rozděleno do čtyř kategorií. Ruští vojáci měli podle zveřejněného plánu, na který upozornil deník Kyivpost, obcházet dům od domu a Ukrajince rozdělovat.

Video  Putin navštívil mobilizované vojáky a zastřílel si s nimi  - Reuters
Video se připravuje ...

Do první skupiny měli patřit ti, které by bylo potřeba zabít, jelikož odporovali okupaci. Do druhé měli být zařazeni ti, které bylo třeba potlačit nebo zastrašit. Do třetí ti lidé, které bylo možné povzbuzovat do spolupráce s Ruskem a nakonec měla existovat skupina lidí, která byla ochotná kolaborovat. 

Na Ukrajinu měli dále přijet ruští učitelé, kteří měli místní obyvatelstvo převychovat k ruskému vidění světa pomocí propagandy. FSB měla rovněž za úkol zajmout a donutit regionální guvernéry a místní orgány ke spolupráci.

Rusové se také podle zveřejněných informací chystali obsadit elektrárny, letiště, centrální banky i parlament. Jak z dokumentu vyplývá, díky obsazení elektráren měli pak Rusové vydírat evropské sousedy radiačním znečištěním.

Na rozdíl od desetidenního plánu však po deseti měsících probíhající ruské invaze Kyjev stále nevykazuje žádné známky porážky, přičemž ruské jednotky jsou nadále zatlačovány z měst okupovaných Rusy, zejména na východě Ukrajiny.

Video  Wagnerovci: Putinovi nebezpeční nájemní vrazi a žoldáci  - Videohub
Video se připravuje ...

21:13
Dnes

Ruské rakety zasáhly budovu Oděské právnické akademie. Podívejte se na novou fotografii z dnešního útoku.

20:51
Dnes

Při útoku na Oděsu zahynuly tři ženy a jeden muž, uvedl starosta města Hennadij Truchanov na sociální síti Telegram. Šéf oblastní správy Oleh Kiper, který dříve informoval o dvou obětech a osmi raněných, potvrdil čtyři mrtvé a 28 zraněných, včetně dvou dětí a těhotné ženy. Čtyři ranění jsou v kritickém stavu, o jejich životy bojují lékaři, dodal.

19:43
Dnes

Čtyřiapadesátiletý důstojník německé armády se dnes u soudu přiznal, že Rusku coby špion poskytoval vojenské informace. Přiměl ho k tomu prý strach z jaderné eskalace ve válce na Ukrajině, řekl podle agentury DPA v první den svého procesu před vrchním zemským soudem v Düsseldorfu.

Zobrazit celý online

 

 

Video se připravuje ...
Další videa