Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Výrobce vodky a Putinův letitý kamarád Anisimov: S Ruskem už nechce mít nic společného!

Autor: rix - 
11. prosince 2022
13:15

Putinův dlouholetý kamarád, bývalý prezident ruské judo federace a vlastník licence na vodku Putinovka už nechce být součástí Ruska. Podle záznamů z Londýna muž změnil své občanství z ruského na chorvatské. 

A co víc, podnikatel také 26. září podal výzvu ke změně hlavního bydliště do Švýcarska. Anisimov informoval o změnách britské úřady, protože je spoluvlastníkem britské společnosti Degevol UK LTD.

Pro Vladimira Putina může jít o velmi citlivou záležitost. Anisimov dvanáct let sloužil jako prezident ruské judo federace a byl v tomto bojovém sportu Putinovým sparring partnerem. Anisimovi ruský vládce dokonce udělil Řád za zásluhy o vlast. 

Anisimova doba v čele federace způsobila nárůst zápasníků juda v Rusku. Prosazoval, aby mohly judo dělat děti už od sedmi let. „Nyní děti cvičí od deseti let, ale tato laťka by měla být snížena,“ řekl Anisimov novinářům v roce 2016.

Putin vynadal bohatým Rusům, kteří uprchli do zahraničí poté, co svou zemi zavedl do nákladné války s Ukrajinou. 10. října opustil zemi také Jurij Milner. Ten patřil mezi patnáct nejbohatších Rusů.

„Moje rodina a já jsme definitivně opustili Rusko v roce 2014, po ruské anexi Krymu,“ napsal Milner na Twitteru . „A letos v létě jsme oficiálně dokončili proces vzdání se našeho ruského občanství,“ dodal oligarcha. 

21:22
28. 4. 2024

Americká Sněmovna reprezentantů a po něm senát nedávno schválily balíček pomoci pro Ukrajinu, na který se dlouho čekalo. Zpoždění kritizovalo mnoho státníků, včetně Volodymyra Zelenského, Jense Stoltenberga či Joea Bidena. O co všechno Ukrajina během těchto kritických měsíců, kdy čekala na americkou pomoc, přišla? O území, energetickou infrastrukturu i lidské životy. Celý článek čtěte ZDE.

21:09
28. 4. 2024

Jevhenija Vološčuková a Oleksij Pergamenščuk v Kyjevě malují drony pro ukrajinské vojáky. Vyzdobili jich už desítky, namalovali je v tradičním ukrajinském stylu zvaném Petrykivka a poslali je armádě.

20:12
28. 4. 2024

Ukrajina a Spojené státy vedou jednání o dvoustranné bezpečnostní dohodě, řekl dnes ve svém pravidelném večerním videoposelství ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Cílem podle něj je, aby šlo o „nejsilnější“ z dohod, které Kyjev v posledních měsících uzavřel se svými spojenci. Informovala o tom dnes agentura DPA.

„Již pracujeme na konkrétním textu,“ řekl Zelenskyj. „Pracujeme také na vymezení konkrétní výše podpory pro letošní rok a pro příštích deset let,“ dodal s tím, že jde o vojenskou, finanční a politickou podporu a rovněž podporu společné výroby zbraní.

Zelenskyj neupřesnil, kdy by mohla být dohoda mezi Kyjevem a Washingtonem podepsána. Řekl však, že má být „příkladná“ a bude „odrážet sílu amerického vedení“.

Zobrazit celý online

Video  Poslanec Putinovy strany Jednotné Rusko Sergej Mamontoj srazil šestiletého chlapce.  - Youtube/uj
Video se připravuje ...

 

Video se připravuje ...
Další videa