Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Putin spadl ze schodů? Domácí nehoda v moskevské rezidenci vyvolala další spekulace o jeho zdraví

Autor: man, swp - 
3. prosince 2022
08:35

Ačkoliv se ruský prezident Vladimir Putin (70) obklopuje na každém kroku zástupy bodyguardů, ani ti ho ve středu večer neochránili před pádem ze schodů. Ten se mu podle serveru Daily Mail přihodil přímo u něj doma.

Ruský vůdce Vladimir Putin spadl z pěti schodů dolů a nakonec se ještě skutálel z dalších dvou ve svém moskevském domě. Ostrý náraz způsobil, že se Putin „nedobrovolně vyprázdnil“ z důvodu rakoviny gastrointestinálního traktu.

Alespoň to tvrdí zdroj na Telegramu, který cituje i britský server Daily Mail. Za únikem informace by měl stát jeden z osobních strážců.

„Tři bezpečnostní důstojníci pomohli prezidentovi dostat se na nejbližší pohovku a zavolali lékaře, kteří mají v rezidenci službu,“ uvedl zdroj na sociální síti.

Lékaři na místě byli do několika minut. Než ale mohli prezidenta vyšetřit, museli ho nejdříve přemístit do koupelny, kde ho pomohli umýt. Pád sice odnesla jen naražená kostrč a modřiny kolem měkkých tkání, bezpečnostní složky i tak podle zdroje na Telegramu vyšetřují, co za pádem stojí.

„I doma nosí speciální boty s protiskluzovou úpravou a schody v jeho rezidenci jsou považovány za bezpečné,“ uvádí zpráva. Hned další den byl přitom Putin na obhlídce laboratoře vyfocen bez viditelných zranění.

21:22
28. 4. 2024

Americká Sněmovna reprezentantů a po něm senát nedávno schválily balíček pomoci pro Ukrajinu, na který se dlouho čekalo. Zpoždění kritizovalo mnoho státníků, včetně Volodymyra Zelenského, Jense Stoltenberga či Joea Bidena. O co všechno Ukrajina během těchto kritických měsíců, kdy čekala na americkou pomoc, přišla? O území, energetickou infrastrukturu i lidské životy. Celý článek čtěte ZDE.

21:09
28. 4. 2024

Jevhenija Vološčuková a Oleksij Pergamenščuk v Kyjevě malují drony pro ukrajinské vojáky. Vyzdobili jich už desítky, namalovali je v tradičním ukrajinském stylu zvaném Petrykivka a poslali je armádě.

20:12
28. 4. 2024

Ukrajina a Spojené státy vedou jednání o dvoustranné bezpečnostní dohodě, řekl dnes ve svém pravidelném večerním videoposelství ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Cílem podle něj je, aby šlo o „nejsilnější“ z dohod, které Kyjev v posledních měsících uzavřel se svými spojenci. Informovala o tom dnes agentura DPA.

„Již pracujeme na konkrétním textu,“ řekl Zelenskyj. „Pracujeme také na vymezení konkrétní výše podpory pro letošní rok a pro příštích deset let,“ dodal s tím, že jde o vojenskou, finanční a politickou podporu a rovněž podporu společné výroby zbraní.

Zelenskyj neupřesnil, kdy by mohla být dohoda mezi Kyjevem a Washingtonem podepsána. Řekl však, že má být „příkladná“ a bude „odrážet sílu amerického vedení“.

Kompletní online

Video  Putin jako kůl v plotě: Nechali ho potupně dlouze čekat na erdogana  - Reuters
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa