Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Bývalá supermodelka (36) se vzdala okázalého života: Pomáhá Rusům prchnout ze země!

Autor: rc - 
14. října 2022
19:39

Ruská kráska byla ozdobou módních přehlídek věhlasných světových značek. Bývalá supermodelka Ksenia Maximovová (36) dlouhodobě kritizuje režim Vladimira Putina v Rusku. Válku na Ukrajině označila za „zcela pokřivenou“ a poté, co Moskva vyhlásila částečnou mobilizaci, se rozhodla, že ze země dostane co nejvíc lidí!

Krásná blondýnka se narodila na Urale, ale vyrostla v Moskvě. Bylo jí šestnáct let, když vstoupila do módního průmyslu, který si podmanila. Jako modelka chodila módní přehlídky a fotila pro luxusní značky.

Zúčastnila se módních týdnů v Miláně, New Yorku, Paříži i Londýně. Lidé si ji hlavně pamatují z reklamy značky Gucci, jejíž parfém propagovala. Supermodelka vystudovala univerzitu a chvíli žila v Argentině a Itálii. S manželem vychovává dvě děti a stala se odpůrkyní Putinova režimu.

„Modeling byla opravdu dobrá kariéra a myslím, že jsem měla štěstí, ale vždy jsem měla svou divokou stránku a smysl pro spravedlnost. Nemyslela jsem si, že bych společnosti něco přinesla, když jsem tam jen tak stála a pózovala,“ uvedla s tím, že se rozhodla stát politickou aktivistkou kvůli svým dětem. Až poté, co se stala matkou, si prý uvědomila, co se ve světě děje a že se musí aktivně zapojit.

Maximovová ostře odsoudila Putinovu invazi na Ukrajinu a rozhodla se pomoci ruským brancům. „Jen se snažíme dostat ven co nejvíc lidí. Poslední dva až tři týdny byly šílené. Letenky byly téměř okamžitě vyprodány, lidé odcházejí s kufrem a to je všechno. Berou své děti a domácí mazlíčky a opouštějí zemi,“ uvedla pro britský deník Metro.

„Dochází jim jídlo a voda a při pokusu o překročení hranic čekají celé dny. Snažíme se pro ně organizovat finanční a psychologickou a právní pomoc,“ uvedla. S ostatními aktivisty zahájila sbírku pro ty, kteří prchli z Ruska před Putinovým režimem.

„Jen Kazachstán přijal 200 tisíc lidí,“ řekla. Země však prý zřejmě nemá dostatek peněz, aby se o tolik uprchlíků postarala. Lidé rovněž prchají do Arménie a Mongolska. Bývalá modelka byla v Rusu naposledy před čtyřmi lety. Jelikož se stala veřejnou odpůrkyní režimu, bojí se do rodné země vrátit.

Maximovová se také zapojila do mezinárodní kampaně na podporu vězněného kritika Putina Alexeje Navalného. Kráska se stala ředitelkou protiválečné Ruské demokratické společnosti, která vznikla po invazi Ruska na Ukrajinu. „Jeho chápání reality je úplně pokřivené. Jako všichni diktátoři je zcela odtržený od reality,“ řekla na adresu Putina.

13:45
Dnes

Evropská komise dnes uvolnila dalších 1,5 miliardy eur (38 miliard korun) z balíku finanční pomoci Ukrajině. Částka je poslední platbou z celkově šestimiliardového grantu, který má zemi čelící ruské agresi pomoci se základními výdaji státu, prohlásila předsedkyně komise Ursula von der Leyenová.

13:15
Dnes

V důležitých věcech v rámci V4 najdou nejvyšší armádní představitelé Maďarska, Polska, Slovenska a ČR vždy shodu bez ohledu na možné politické rozdíly. Novinářům to po dvoudenním jednání nejvyšších armádních představitelů v liblickém zámku řekl náčelník generálního štábu Karel Řehka. Jednání bylo zároveň i zhodnocením českého předsednictví V4. Tématem byl také průběh konfliktu na Ukrajině, jeho vývoj a potřebné kroky k podpoře Ukrajiny, ale také koordinace v rámci aktivit EU a NATO.

12:42
Dnes

Toto jsou orientační odhady bojových ztrát Ruska k dnešnímu dni, uvedly Ozbrojené síly Ukrajiny.

Zobrazit celý online

Video  Ruská raketa zasáhla a zničila autosalon Škoda Auto v Záporoží  - Twitter
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa