Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vjačeslav (18) přišel kvůli Rusům o maminku: Sám se teď stará o brášky a sestry

Autor: rix - 
11. května 2022
20:23

Vjačeslav Jalov z Toretsku v Doněcké oblasti se zalykal v slzách. Vyprávěl, jak mu v náručí zemřela matka Marina (†37) po ruském ostřelování. Teď se musí jen krátce dospělý muž smířit nejen s odchodem maminky, ale ještě se musí postarat o své čtyři bratry a sestry. 

„Jsem v pořádku.“ Taková byla poslední slova Vjačeslavovy matky, když po ruské střelbě ležela zraněná na zemi. Střely ze zbraní okupantů dopadly jen těsně vedle nich, když se spolu s maminkou vracel hoch domů. Ukrajinec se pokusil zakrýt její rány oblečením a běžel pro pomoc. 

Když se vrátil, jeho matka už byla mrtvá. Osmnáctiletý mladík bude nucen postarat se o své sourozence, dva bráchy a dvě sestry. Příbuzní mu žádní nezbyli. „Je nejstarší v rodině a jediným, kdo se o ostatní dokáže postarat,“ poznamenala na Facebooku novinářka Iryna Romalijska. 

Vjačeslav a jeho sourozenci v současné době žijí v Drohobyczi ve Lvovské oblasti. Chlapec pracuje a plánuje se stát lékařem. Jeho příběh lidé hojně sdlejí na sociálních sítích a prosí o pomoc. S žádostí o podporu pro mladého muže se na veřejnost obrátil dokonce také Anton Haraščenko, poradce šéfa ukrajinského ministerstva vnitra, informoval deník polishnews.

22:23
19. 4. 2024

Vážení čtenáři, se zpravodajstvím z války na Ukrajině dnes končíme. Přihlásíme se opět v sobotu ráno, dobrou noc.

21:51
19. 4. 2024

Ruské rakety v přístavu Pivdennyj v Oděse zasáhly dva terminály specializované na zemědělskou produkci, z nichž jeden patří známé singapurské firmě Delta Wilmar. Ta na Ukrajině podniká od roku 2004, od té doby zde investovala více než 300 milionů dolarů a vytvořila okolo tisícovky pracovních míst.

21:13
19. 4. 2024

Česko vydá na Ukrajinu Timura Treťjakova odsouzeného na 22 let vězení za nájemnou vraždu řidiče Sazky a za pokus o vraždu arménského podnikatele. Televizi Nova to potvrdil mluvčí ministerstva spravedlnosti Vladimír Řepka. Nova uvedla, že Treťjakov by se mohl na Ukrajině zapojit do bojů při obraně proti ruské agresi. Kdy muž z Česka odjede, záleží podle televize na tom, kdy pro něj Ukrajina pošle eskortu.

Treťjakov se podle pravomocného rozsudku vydal v listopadu 2007 vraždit na pražské Vinohrady. Dostal zakázku, aby tam zlikvidoval podnikatele, který jezdil v luxusním voze bentley. Shodou okolností tehdy na daném místě zastavil s jiným autem téže značky řidič ředitele společnosti Sazka. Treťjakov šoféra zastřelil. O dva týdny dříve navíc Treťjakov napadl na Václavském náměstí arménského podnikatele, kterého devětkrát bodl nožem. Napadenému cizinci zachránila život včasná operace.

Zobrazit celý online

Video  Biden v obavách, Putin nemá jak zastavit válku! Inflace zrychluje, ceny stoupají  - Bára Horáková, Lukáš Červený, Reuters
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa