Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Berlínská policie zasahovala v domě, kde žijí novináři ruské agentury. Našla zápalné zařízení

Aktualizováno -
7. května 2022
13:28
Autor: ČTK - 
7. května 2022
13:15

Německá policie v pátek našla a zlikvidovala zápalné zařízení, které někdo dal do berlínského domu, kde bydlí novináři ruské státní agentury RIA Novosti. Informují o tom agentury Reuters a DPA, podle níž se zařízení nevznítilo a nikdo nebyl zraněn. Jestli šlo o pokus o útok na ruské novináře, podle policie není jasné. V budově jsou i kanceláře dalších firem.

„Okolnosti zatím nejsou známy,“ uvedla dnes policie, která na místo dorazila původně kvůli tomu, že někdo na budovu hodil lahev. Není tak ani zřejmé, jestli incident může souviset s ruskou agresí proti Ukrajině.

Rozhlasová a televizní stanice RBB napsala, že „podezřelou konstrukci s lahví“ policisté objevili v pátek odpoledne ve světlíku budovy ve čtvrti Steglitz, která leží jihozápadně od centra německé metropole. „Jestli to bylo nebezpečné, nebo ne, nebo jestli si někdo dovolil odporný žert, zatím neumíme říct,“ uvedl policejní mluvčí.

RIA Novosti nalezený předmět popsala jako kanystr omotaný dráty. Uvedla také, že v domě bydlí její korespondenti.

Další ruská agentura TASS dnes zase tlumočila požadavek ruského ministerstva zahraničí, aby Německo neprodleně přijalo opatření na ochranu ruských novinářů a jejich rodinných příslušníků.

8:50
Dnes

Ukrajinský soud dnes poslal do vyšetřovací vazby ministra zemědělství Mykolu Solského, podezřelý je z nezákonného nákupu státních pozemků. Soudce stanovil kauci ve výši 75,7 milionu hřiven (asi 44,8 milionu korun), píše agentura Ukrinform. Solskyj obvinění odmítá. Týkají se událostí z let 2017 až 2021, tedy z doby před jeho nástupem do funkce.

8:05
Dnes

Ukrajina dočasně stáhla z boje americké tanky Abrams M1A1, které se ukázaly být zranitelné při nasazení dronů, napsala agentura AP s odvoláním na představitele americké armády.

6:38
Dnes

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se přiznali, že ve dvou vesnicích, zavraždili tři lidi, včetně starostky obce Abrykosivka, napsal dnes na svém webu ruský list Kommersant. Jeden z předpokládaných pachatelů je recidivista ze Sibiře, který byl v Rusku dříve odsouzen i za vraždu. Nyní mu hrozí doživotí, dodal deník.

Zobrazit celý online

Video se připravuje ...
Další videa