Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Máma zemřela při ruském ostřelování: Sejdeme se v nebi, napsala jí dcera (9) v dopise

Autor: rc - 
11. dubna 2022
05:00

Dojemný dopis napsala devítiletá dívka z Ukrajiny své mrtvé matce. Její maminka zřejmě přišla o život, když prchala před ruskými vojsky a auto zasáhly rakety. Holčička v dopise píše, že se jednoho dne sejdou v nebi. Dopis sdílel na sociální síti Twitter ukrajinský poslanec.

Dopis, který na sociální síti sdílel poslanec Anton Geraščenko, pochází podle informací britského deníku Daily Mirror, již z 8. března. Napsala jej teprve devítiletá dívka své mamince, která měla zemřít ve městě Borodjanka, když prchala před okupanty. Její auto se dostalo pod palbu. Žena nepřežila.

„Tady je dopis devítileté holčičku její mamince, která zemřela v Borodjance,“ píše Geraščenko. „Sejdeme se v nebi. Budu se ze všech sil snažit být dobrá, abych šla také do nebe,“ stojí v dopise. „Děkuji za nejlepší devět let mého života. Jsem ti hrozně vděčná za své dětství. Jsi ta nejlepší máma na světě. Nikdy na tebe nezapomenu. Chci, abys byla v nebi šťastná. Přeji ti, abys šla do nebe. Sejdeme se v nebi,“ pokračuje holčička a na konec dodává: „Líbám tě, Galija.“

6:38
Dnes

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se přiznali, že ve dvou vesnicích, zavraždili tři lidi, včetně starostky obce Abrykosivka, napsal dnes na svém webu ruský list Kommersant. Jeden z předpokládaných pachatelů je recidivista ze Sibiře, který byl v Rusku dříve odsouzen i za vraždu. Nyní mu hrozí doživotí, dodal deník.

5:59
Dnes

Dobré ráno, vážení čtenáři. Ruský vojenský soud odsoudil žákyni desáté třídy, sedmnáctiletou Ljubov Lizunovovou ke 3,5 roku vězení. Devatenáctiletý Alexandr Sněžkov dostal šest let. Oba byli odsouzeni za nápis „Smrt režimu“, který namalovali na periferii sibiřského města Čita, uvedl na svém ruskojazyčném webu server BBC News s odvoláním na ochránce lidských práv, kteří proces sledovali.

Prokurátor požadoval pro Sněžkova sedm let a pro Lizunovovou pět let v trestanecké kolonii za to, že kromě zmíněného nápisu také informovali na sociálních sítích o „přímých protiválečných akcích“, zejména o podpalování vojenských správ.

22:06
25. 4. 2024

Vážení čtenáři, pro dnešek s vámi loučíme. Pokračovat budeme zase zítra v brzkých ranních hodinách. Přejeme vám dobrou noc.

Zobrazit celý online

VIDEO: Video, které pustil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj Radě bezpečnosti OSN. (5.4.2022)

Video  Video, které pustil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj Radě bezpečnosti OSN. (5.4.2022)  - Twitter Volodymyra Zelenského
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa