Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Srdceryvné loučení rodin, které prchají z Ukrajiny do bezpečí: Na shledanou! Pokud přežijeme...

  • Autor: Veronika Kynclová - 
    12. 3. 2022
    05:00

    Válka na Ukrajině, kterou její strůjce Vladimir Putin (69) označoval za mírovou misi, trvá už dva týdny. Jen kvůli němu teď nevinní lidé cedí krev a prolévají potoky slz. Zatímco muži táhnou hrdě na frontu, ženy s dětmi prchají do bezpečí. 

    Při loučení všem puká srdce, přes slzy nevidí, sžírá je bolestný smutek, ale nejhorší je pro ně beznaděj. Uvidí se ještě? Přežijí vůbec?

    9:25
    27. 4. 2024

    Za poslední den ztratil protivník 1124 lidí, 6 tanků, 14 obrněných vozidel, 24 dronů, 35 cisteren a jiných logistických vozidel a další, informuje generální štáb Ozbrojených sil Ukrajiny v ranním hlášení. Čísla nelze nezávisle ověřit.

    08:25
    27. 4. 2024

    Ruská protivzdušná obrana v noci na dnešek sestřelila nad Krasnodarským krajem 66 ukrajinských dronů a další dva zničila nad anektovaným Krymem. Podle agentury Interfax to uvedlo ruské ministerstvo obrany.

    07:35
    27. 4. 2024

    Rusko v noci na dnešek zaútočilo na energetickou infrastrukturu ve třech oblastech Ukrajiny. Jeden pracovník byl zraněn, oznámil ministr energetiky.

    Kompletní online

  • 1.KDY SE NÁM VRÁTÍŠ?

    Pohled, který trhá srdce. Žena v slzách svírá miminko a sleduje manžela, policistu, který se před narukováním loučí s jejich synem.

    Pohled, který trhá srdce. Žena v slzách svírá miminko a sleduje manžela, policistu, který se před narukováním loučí s jejich synem.

  • 2.POSÍLÁM TI SRDÍČKO

    Holčičky kreslí na okno jednoho z vagonů srdíčka a kytičky tatínkům, kteří stojí na peroně nádraží ve Lvově.

    Holčičky kreslí na okno jednoho z vagonů srdíčka a kytičky tatínkům, kteří stojí na peroně nádraží ve Lvově. Ony s maminkami míří do Polska.

  • 3.CESTA DO NEZNÁMA

    Děti Vlada (vlevo), Katrin a Danilo se dívají z okna nevytopeného vagonu evakuačního vlaku, který je veze z Charkova do Lvova.

    Děti Vlada (vlevo), Katrin a Danilo se dívají z okna nevytopeného vagonu evakuačního vlaku, který je veze z Charkova do Lvova. Na nádraží v Kyjevě vlak na chvíli zastavil.

  • 4.VRAŤ SE MI, MILÁČKU

    Olga objímá na nádraží ve Lvově svého přítele Vlodomyra, který odjíždí bojovat proti ruským okupantům. T

    Olga objímá na nádraží ve Lvově svého přítele Vlodomyra, který odjíždí bojovat proti ruským okupantům. Takhle si začátek své lásky nepředstavovali.

  • 5.MUSÍM ZŮSTAT, ALE RVE MI TO SRDCE

    Potokům slz a bolestnému loučení se nevyhnula ani rodina tohoto muže z Oděsy.

    Potokům slz a bolestnému loučení se nevyhnula ani rodina tohoto muže z Oděsy. Zatímco on zůstal a teď někde brání vlast, manželka a děti kvapně opustily pod rouškou tmy město.

    Potokům slz a bolestnému loučení se nevyhnula ani rodina muže z Oděsy.

  • 6.MODLI SE ZA MĚ, HOLČIČKO!

    Aleksander (41) se loučí se svou pětiletou dcerou Annou, která odjíždí do Lvova.

    Aleksander (41) se loučí se svou pětiletou dcerou Annou, která odjíždí do Lvova. Zatímco on musí zůstat, aby mohl bojovat ve válce, jeho rodina domov opouští a jede hledat útočiště do sousední země.

  • 7.MAMI A TATI, NEOPOUŠTĚJTE MĚ!

    Matka i otec této ukrajinské holčičky jsou vojáci, takže do války museli oba.

    Ještě se na světě ani pořádně nerozkoukala, ale už prožívá bolest a hrůzu, kterou by žádné dítě nikdy poznat nemělo. Matka i otec této ukrajinské holčičky jsou vojáci, takže do války museli oba. Co zažívali při loučení s dcerou, je noční můrou každého rodiče. Takovou bolest nelze popsat slovy.

  • 8.JSI MOJE LÁSKA

    Bogdan (41) se loučí se svou ženou Lenou (35), která odjíždí do Polska.

    Bogdan (41) se loučí se svou ženou Lenou (35), která odjíždí do Polska. Svou lásku pozoruje za oknem plným srdíček, která mu namalovala prstem. To svoje už mu dala dávno.

  • 9.CO S NÁMI BUDE?

    Zlomená žena sedí u okna vlaku, i ona prchá ze země, aby si zachránila život. Narychlo pobrala jen to nejcennější, včetně milovaného psa.

    Zlomená žena sedí u okna vlaku, i ona prchá ze země, aby si zachránila život. Narychlo pobrala jen to nejcennější, včetně milovaného psa.

    Letecké záběry invaze a ruské tanky z dronu: Takhle postupuje Putin na Kyjev

    Video  Letecké záběry invaze a ruské tanky z dronu: Takhle postupuje Putin na Kyjev  - Reuters
    Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa