Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Blesk drží smutek: Černá vlajka a věnec ve tvaru srdce

Autor: red - 
23. prosince 2011
08:43

Redakce Blesku se od středy připojila ke státnímu smutku a uctila Havlovu památku. Z dnešního posledního loučení se zesnulým Václavem Havlem na Pražském Hradě Vám pak přineseme podrobné zpravodajství. Celá republika si však dnes bude moci minutou ticha připomenout osobnost světově uznávaného politika, ale i dramatika a disidenta.

Na budově, kde sídlí redakce Blesku, vlaje od středy černý prapor. Ve čtvrtek také pracovníci redakce položili věnec ke katafalku na Pražském Hradě a poklonili se památce Václava Havla.

"S úctou, Ringier Axel Springer CZ, " zní na stuze věnce ve tvaru srdce. S úctou významnému státníkovi, který se svými činy nesmazatelně zapsal do naší, ale i světové historie. S úctou velkému člověku, který se snažil řídit hesly jako pravda a láska a mnohým lidem tak otevřel oči.

Z loučení s Václavem Havlem v chrámu Sv. Víta, kterého se zúčastní i 42 zahraničních delegací, Vám dnes přinášíme on-line reportáž. Přišla se mu poklonit řada světových osobností. Zavzpomínejte na něj společně s námi i Vy.