Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Veselka v uprchlickém táboře. Tunisan si v Drahonicích vzal Češku

Uprchlík z Drahonic si vzal Češku.
Uprchlík z Drahonic si vzal Češku.  (Autor: Blesk.cz/Profimedia/Jana Ulrichová)
Autor: sou - 
6. listopadu 2015
05:00

V Drahonicích na Lounsku byla včera svatba. A to přímo v uprchlickém táboře. Blesk zjistil, že si tu řekli ano Tunisan a Češka. Do areálu tak přijel kněz, svatebčané i šťastná nevěsta. Na celý obřad dohlížela i vězeňská služba.

Tuniský migrant, který se na naše území dostal nelegálně, se oženil s Romkou. „O povolení ke sňatku zažádali už v době, kdy byl v zařízení Bělá-Jezová,“ řekla Blesku mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová.



Své ano si šťastný pár řekl v 11 hodin. Nevěsta do zařízení přijela ve svatebních šatech. Nechyběl kněz, který Tunisana se ženou oddal, ani šest svatebčanů nebo tradiční svatební koláčky. Na veselku dohlížela vězeňská služba, která tento týden převzala dohled nad uprchlíky od policie.



V Drahonicích jsou umístěni pouze muži a někdy to mezi nimi dost „skřípe“. Jako třeba v pondělí, kdy se tu porvalo deset Afghánců s desítkou Ukrajinců. Předtím si navzájem pozuráželi své matky. Dříve tu byla bitka zase kvůli přepínání televize nebo teplákům. Migranti přitom v Drahonicích čekají na rozhodnutí o svém vyhoštění z České republiky.