Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Velké zatýkání v Německu: Extremisté plánovali útok na běžence

Autor: lm - 
22. října 2015
22:43

Německá policie si může připsat velký úspěch. Pozatýkala totiž 13 pravicových extremistů, kteří koncem října plánovali odpálit bomby v uprchlických táborech. Při prohlídkách u nich našla i zbraně a nacistické vlajky.

Bavorští extremisté plánovali bomby odpálit ve městě Bamberg, v detenčním centru, kde čekají na vyhoštění migranti z Balkánu. Útok se měl odehrát 31. října. Mezi zatčenými je 11 mužů a dvě ženy, nejmladšímu podezřelému je 21 let, nejstaršímu 36 let.

Extremisté měli také v plánu zaútočit na ubytovnu, kde čekají na rozhodnutí úřadů žadatelé o azyl. Cílem byli i vybraní Bavoři, kteří jsou pro přijímání uprchlíků a podporují jejich integraci do německé společnosti.

Policisté zajistili 16 kilogramů kulových pum, které si skupina objednala z Polska. Jde o zábavní pyrotechniku, která se ale v uzavřených prostorech může změnit ve smrtící zbraň. Zadržení se hlásí ke krajně pravicové politické straně Die Rechte a hnutí Nügida – Norimberk proti islamizaci Západu. Při domovní prohlídce u nich policie objevila nacistické vlajky a pistoli s ostrou municí.