Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Syrský chlapec se postavil islamistům. Usekli mu ruku a nohu

Autor: lm - 
3. října 2015
08:37

Čtrnáctiletý chlapec ze Sýrie si prošel opravdovým peklem. Omara zajali islamisté a měsíc a půl ho mučili a snažili se ho násilím donutit, aby se k nim přidal. Když chlapec nadále vzdoroval, veřejně mu uřízli ruku a nohu.

Omar v Sýrii pracoval po boku umírněné opozice, která se snaží svrhnout režim Bašára al-Asada. Chlapce ale zajali extremisté z ISIS a začali ho nutit, aby se přidal k jejich dětské armádě. Když odmítl, přišel krutý trest.

Islamisté chlapce svázali a měsíc a půl ho brutálně mučili. Chlapec ale dále vzdoroval, tak z něj islamisté udělali odstrašující příklad pro další syrské děti. Omara vyvlekli na ulici a přivázali mu pravou ruku a levou nohu. Poté shromáždili místní a řekli jim: "Tento muž je odpadlík od víry a my mu za to usekneme jeho ruku a nohu." "Dali mi ruku na špalek a sekáčkem ji usekli. Pak mi usekli i nohu a oboje dali přede mě, abych to viděl," popsal hrůzu chlapec reportérovi televizní stanice Channel 4. Po amputaci byl chlapec v bolestivé agónii a těžce krvácel, ale islamisté ho nutili, aby dál koukal na odseknuté končetiny.

Chlapec poté uprchl do Turecka, ale na prožité hrůzy už nikdy nezapomene. "Nemám už chuť k životu," svěřil se smutně teprve čtrnáctiletý chlapec novináři.

5638 ( 3. října 2015 20:46 )

milithmad proboha to je jediné dítě, které má problémy, a těch pár tisíc dětí po celém světě je nic? T o nikomu nevadí. To je zase propaganda jako prase. Svoje problémy si mají řešit ve své vlastní zemi, silní chlapi utečou a celá Evropa se po-sere. Vrátit je okamžitě zpět a pokud to nepůjde po dobrém, tak to musí jít po zlém. Máme se na co těšit!!!!

mandat ( 3. října 2015 14:22 )

To je zase propaganda.Jako ten clenek, ze muslimove jedne rodine,ktera ma ted krestanstvi,tak jim delaji peklo.To peklo delaji muslimove cele Evrope.Politikum to porad nedochazi.Utecence poslat okamzite zpet.Nevazi si pomoci,jsou agrsivni a siri islam,makat nebudou, udelaji si z Evropanu otroky.

ty_vole_lado ( 3. října 2015 12:22 )

 A co jako??? Máme ho snad litovat a pozvat ho do ČR jako dalšího vyzirku? Už těch č....ů je tu snad dost!

milithmad ( 3. října 2015 10:15 )

 Chudák kluk. Opravdu prožil peklo. Zažil dlouhé mučení a přesto se k nim odmítl přidat. Kdejaký dospělàk by se naoko přidal hned a pak by třeba utekl, tvl. ti lidé musí mít z takového života mnoho traumat.

Zobrazit celou diskusi