Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Lídři EU nás s uprchlíky tahají za nos: 4 z 5 nejsou Syřané, zjistili Britové

Autor: so, rc - 
21. září 2015
05:00

Evropští lídři nám o uprchlících lžou! Britové se pustili do prozkoumání oficiálních statistik a s překvapením zjistili, že jen každý pátý imigrant přichází z války zpustošené Sýrie.

Do Evropy den co den proudí tisíce Syřanů utíkajících před rozbouřenou válkou ve své zemi. To je to, co nám tvrdí vůdci Evropské unie. Britský deník Daily Mail však přišel s tím, že nám naši lídři lžou.

Daily Mail se pustil do prozkoumání statistik z Eurostatu a je si stoprocentně jistý, že čtyři z pěti migrantů nejsou vůbec Syřany.

Podle Daily Mailu nám naši vůdci lžou, aby nás dostali na svou stranu. Když utíkají celé rodiny před bouřící válkou v Sýrii, vzbuzuje to u Evropanů větší lítost, než kdyby řekli, že k nám přicházejí lidé z neznámých zemí, jakou je například Eritrea.

Ve sledovaném období duben až červen přišlo do Evropy žádat o azyl 213 000 uprchlíků, což je dvakrát větší počet než vloni. Jenže z nich jen 44 000 uprchlíků přichází ze Sýrie.

Největší nárůst tvoří uprchlíci z Afghánistánu, jejich počet vzrostl z čísla 6300 na 27000.  Podle čísel z Eurostatu až 80 % uprchlíků pochází z Pákistánu, Nigérie a Albánie. Tito běženci prostě jen hledají lepší ekonomické podmínky a sociální zabezpečení.

Nové údaje pobouřily britské poslance. „Je to hodně znepokojivé čtení. Ukazuje se, že větší část utečenců jsou ekonomičtí migranti, kteří jdou za lepším životem,“ uvedl sir Bill Cash a David Davies dodal: „Statistiky ukázaly lži, kterými nás krmí ohledně utečenců ze syrské válečné zóny.“