Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Imigrant se vtěsnal pod kapotu vedle motoru. Další se zašil za sedadly

Autor: mb - 
2. září 2015
14:10

Neuvěřitelný nález má na kontě španělská policie. Pod kapotou auta našla uprchlíka, tísnil se přímo za motorem. Ve stejném stařičkém mercedesu se další běženec schovával za zadními sedadly.

Kuriózní objev učinili policisté ve španělské exklávě Ceuta v severní Africe. Imigrantům okamžitě poskytli první pomoc, kvůli nedostatku kyslíku trpěli běženci zdravotními obtížemi. Španělská policie tak zachránila imigrantům život, stejně jako dnes jejich rakouští kolegové zachránili 24 afghánských uprchlíků.

Řidiče prozradila falešná SPZ

Policie přitom zastavila auto ke kontrole úplně z jiného důvodu, řidič jel sám v prázdném autě a nikoho by tak nenapadlo, že převáží uprchlíky. Osudovým se stala uprchlíkům i řidiči falešná poznávací značka vozu.

Imigranti u sebe neměli žádné doklady a zatím se ví pouze to, že pocházejí z Guiney. Jejich odhodlání dostat se do Evropy lépe než slova ilustrují právě snímky pořízené španělskou policií.

Jiný imigrant se v kufru udusil

Španělsko má v severní Africe dvě území pod svou správou, Melillu a právě Ceutu. Obě dvě města jsou oblíbenou „vstupní branou“ imigrantů do Evropy. Minulý měsíc se imigrant z Maroka udusil, když se ho bratr pokusil propašovat v kufru z Melilly do Španělska.

Další oblíbenou trasou pro uprchlíky je cesta přes Středozemní moře a „balkánská stezka“, kdy imigranti putují přes Srbsko a Maďarsko dále do Evropy. Minulý týden zemřelo v Rakousku v kamionu 71 lidí, když je převaděči převáželi ve vozidle, které nemělo přísun vzduchu.