Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jolie napadla OSN kvůli válce v Sýrii. A odpověď? Angelino, jsi nádherná!

Autor: ČTK, haj - 
25. dubna 2015
08:14

Angelina Jolie (39) je nejen krásná herečka a režisérka, ale také vyslankyně Úřadu vysokého komisaře Organizace spojených národů (OSN) pro uprchlíky. Nyní světové velmoci ostře zkritizovala za jejich nečinnost v rámci konfliktu v Sýrii. Jenže odpovědí nebyla zrovna reakce na její slova...

V souvislosti se situací v Sýrii hollywoodská hvězda v pátek vyčetla Radě bezpečnosti OSN neschopnost překonat své spory a ukončit válku. Také nabádala, aby členové OSN navštívili miliony syrských uprchlíků. Herečka sama jedenáctkrát navštívila tábory těchto běženců v Iráku, Jordánsku, Libanonu, Turecku a na Maltě.

"Tito uprchlíci nemohou přijít do této rady, takže prosím, půjdete vy za nimi?" prohlásila Jolie podle agentury Reuters. „Je odporné vidět tisíce uprchlíků, jak se topí jen krok od nejbohatšího kontinentu světa. Nikdo tímto způsobem neriskuje životy svých dětí, pokud ne z naprostého zoufalství,“ líčila emotivně herečka. 

Syrský velvyslanec OSN Bashar Ja'afari na její zapálení reagoval slovy: „Ona je nádherná.“

Podle údajů OSN v syrské občanské válce, která pokračuje už pátým rokem, se nyní nachází v obklíčení kolem 440 000 lidí. Z nich 167 500 svírají vládní síly, 228 000 bojovníci radikální organizace Islámský stát a zbylé jiné ozbrojené skupiny.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

barunka172 ( 1. září 2015 13:49 )

Musí začít tím, že rodina bude mít jen tolik dětí, kolik uživí. Tátové nebudou migrovat do Evropy a budou se starat o to, aby byl v jejich zemi pořádek...To, že se tam občas letí podívat nějaká ,,celebrita" jejich problémy nevyřeší.

zelena.karkulka ( 27. dubna 2015 22:40 )

to je fakt od ní ,,odvaha,,-přiletět někam soukromým letadlem a s partou bodyguardů,chrápat v luxusním hotelu,10minut se dojmout v uprchlickým táboře v kostýmku Dior a jet zpět.

yokky ( 26. dubna 2015 12:25 )

ja,ja,sere se do veci do kterych ani nevidi,,,,,a ze nadherna??? to nevim,,,,,,asi ty bryle jsou spinave,,,,

alexa-lexa ( 26. dubna 2015 10:01 )

Bože,kdo napsal o týhle fuchtly,že je krásná, tak má asi pořádně špinavý brejle!!! Nechápu jak ji někdo může vychvalovat!!! O svoje děti se sama nestará,má na to spousty chův a bude kvákat někde nesmysly?? Co dokázala?? Nechat se "vykuchat" jen proto,aby omluvila to,že má umělý kozy a spoustu botoxu v sobě,viz. ta její kačeří huba!!! Pořádná matka se sama stará o děti a nestrká je chůvám,který z nich vychovají leda tak rozmazlený fakany!! Hlavně,že adoptovala děti,ale místo aby se o ně sama stararla,vrazila je chůvám. No to je teda fakt příkladná žena!!! PS- No vladenko001- zvedni se od monitoru, za kterým si taky schovaná a sedni na letadlo a leť za ní pomáhat!!! A neurážej tady lidi, kteří píší svoje názory!

vladenka001 ( 26. dubna 2015 08:52 )

I kdyby pomáhal celý svět, pořád to nestačí zmírnit bolest v srdcích těch nebohých lidí, kteří tam živoří.. jak se cítí matka, která nemůže nakrmit dítě, myslíte si, že ty ženský a děti to tam sami změní? Ani náhodou.. Jakou hrůzu musí prožívat děti? U nás se snažíme dopřát svýmu dítěti krásný pokojíček, hračky, různé pamlsky, tam celý rok jí jedno jídlo a pijí obyčejnou vodu. Proč jí napadáte a urážíte? Já sama bych to vidět nechtěla a ona tam jezdí pravidělně a pak má tu hrůzu před očima, když usíná.. Proč urážíte člověka, který není sebestředný... Vždyť je úplně jedno, kdo pomůže, jestli USA, Evropa,i kdyby jeden člověk pomohl jednomu dítěti, jednomu zvířeti, všichni jsme lidi na jedné planetě, jsme si rovni... akorát ty jsi datel a podle všeho i debil!!!!!

Zobrazit celou diskusi