Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Syrská holčička dojala svět. Teď je ve spárech al-Káidy

Holčička ze Sýrie se bojí fotoaparátu, myslí si, že je to zbraň
Holčička ze Sýrie se bojí fotoaparátu, myslí si, že je to zbraň  (Autor: Twitter)
Autor: šim - 
3. dubna 2015
10:34

Její fotka obletěla svět. Holčička jménem Adi Hudea se v syrském uprchlickém táboře ručičkama vzdala fotografovi, který ji fotil, protože si jeho foťák spletla se samopalem. Bála se o život, který je nyní skutečně ohrožen. Její matka ji a další tři sourozence odvezla do města, které o víkendu obsadili krvelační radikální islamisté, kteří popravují lidi na ulici bez mrknutí oka.

Fotku pořídil na konci minulého roku fotograf Osman Sagirli v uprchlickém táboře Atmeh, který se nachází jen 10 kilometrů od hranic s Tureckem. Holčička byla se svou matkou a třemi sourozenci v táboře od roku 2012, kdy při byl při masakru ve městě Hamá teroristy zastřelen její otec.

Před dvěma týdny však matka sbalila své čtyři děti a vydala se s nimi na jih do města Idlib. Myslela si, že tam najde pro děti nový, bezpečný domov. Jenomže o víkendu město po 4denní řeži padlo do rukou radikálních islamistů ze syrské al-Káidy.

Ti ihned po obsazení města vyhlásili, že budou tvrdě uplatňovat právo šaría, tak jako jsme tomu už po měsíce svědky – brutální popravy, kamenování, kradení žen a dívek a jejich nucené provdávání za islamisty… Od okamžiku, kdy dobyli město, bylo provedeno několik poprav křesťanů a džihádisté unesli také jednoho řeckého ortodoxního kněze.

lipno ( 3. dubna 2015 13:36 )

tgbb je informovaný určitě sem dá i fotku, jak v Sevastopolu mají i školu

jiznicechy ( 3. dubna 2015 12:22 )

Proč sem pořád taháte Ransdorfa? Vždyť je to únavné. Přečtete si to po sobě.....

tgbb. ( 3. dubna 2015 12:01 )

Soudruh Ransdorf jako jediný na světě ví, že na Ukrajině bojuje 1200 amerických vojáků a zná další přesná čísla počtu vojáků z dalších zemí NATO. I když je nikdo neviděl a nikdo je neshání. Tak ti také potvrdí, že tuhle fotku vytvořila CIA na přímý rozkaz Obamy.

Zobrazit celou diskusi