Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Velká ztráta v IKEM: Náhle zemřel odborník na radiologii, bylo mu pouhých 58 let

Autor: red - 
18. ledna 2024
11:10

Lékaři z Institutu klinické a experimentální medicíny sdělili smutnou zprávu. O víkendu náhle ve věku 58 let zemřel jejich oblíbený kolega Jiří Novotný, který byl uznávaným odborníkem na intervenční radiologii. 

„S velikou lítostí oznamujeme, že nás v sobotu náhle opustil MUDr. Jiří Novotný, Ph. D. Bylo mu 58 let. V IKEM pracoval 30 let. Byl špičkový odborník zejména v oblasti intervenční radiologie,“ napsali zaměstnanci IKEM na facebookové stránky institutu. 

Novotný se zasloužil zejména o rozvoj zavádění stentgraftů, jeho druhou specializací bylo CT. Podle slov kolegů byl uznávaný i na ostatních pracovištích.

„Na oddělení byl velmi oblíbený pro svou ochotu pomáhat mladším kolegům osvojit si nové diagnosticko-terapeutické postupy. Díky své pracovitosti po sobě zanechal množství správně diagnostikovaných a léčených pacientů. Pracoval vždy bez ohledu na pracovní dobu, nezřídka se na pracovišti objevil i o víkendu mimo svou službu, pokud byl potřeba urgentní výkon. V IKEM bude chybět jak pacientům, tak nám, jeho spolupracovníkům,“ uvedli jeho kolegové dále. 

Video  Pražský IKEM poprvé použil metodu převozu bijícího srdce k transplantaci pro transport orgánu ze Slovenska do ČR, kde se díky tomu podařilo zachránit život pětileté holčičce. (2. února 2022)  - IKEM
Video se připravuje ...

 

nadčasový MP ( 19. ledna 2024 07:39 )

Odůvodnění musí být v souladu se zákoníkem práce.

nadčasový MP ( 19. ledna 2024 07:32 )

Měli být silnejsi, nechat si dat výpověď a soudit se. Zajímalo by mě odůvodnění tě výpovědi. Dnes by byli vysmati a v balíku.

Eda Sztwiertnia ( 18. ledna 2024 22:38 )

A to nám státnici tvrdí že se věk prodlužuje. Znám taky pár lidi co zemřeli po padesátce. Za podivných okolnosti. A zhodou okolností byli všichni očkovani proti covidu. Náhoda?

Nezmar79 ( 18. ledna 2024 22:11 )

Veskery zdravotnicky personal musel byt ockovany. Jinak by prisli o praci.

Nezmar79 ( 18. ledna 2024 22:10 )

👍

Zobrazit celou diskusi