Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Velké propouštění v České spořitelně: Padáka dostanou stovky manažerů a dalších zaměstnanců

Autor: ČTK - 
18. září 2023
18:41

Česká spořitelna (ČS) propustí v příštích devíti měsících několik set zaměstnanců. Podle tiskového mluvčího banky Filipa Hrubého půjde o manažery a zaměstnance v podpůrných a servisních pozicích, uvedl web E15.cz.

Důvodem je podle spořitelny změna potřeb klientů, kteří dávají přednost online službám. Banka proto chce zároveň přijmout nové zaměstnance pro informační technologie a péči o klienty. V ČS k letošnímu červnu pracovalo zhruba 10 000 lidí.

Česká spořitelna se podle serveru zbaví v příštích devíti měsících nižších stovek zaměstnanců. „Aktuální změna počtu a struktury zaměstnanců je v prvé řadě odrazem výrazných změn, které nastávají v potřebách a očekávání klientů,“ řekl Hrubý E15. Dodal, že odcházející manažeři a zaměstnanci mají k dispozici tým personalistů, kteří jim poskytují pomoc a podporu při hledání nového uplatnění na trhu.

ČS se podle Hrubého zaměřuje na zvyšování finančního zdraví klientů skrz digitální a osobní poradenství. Banka se proto zároveň chystá přijmout zhruba 100 nových zaměstnanců pro informační technologie a péči o klienty. Větší rušení poboček v důsledku častějšího využívání online služeb banka podle Hrubého neplánuje.

ČS je největší banka v Česku podle počtu klientů, kterých měla loni 4,5 milionu. Jejím vlastníkem je rakouská finanční skupina Erste. V letošním prvním pololetí bance klesl čistý zisk meziročně o 16 procent na 9,3 miliardy korun. Provozní zisk se ve stejném období snížil o 17,3 procenta na 12,3 miliardy Kč. K letošnímu červnu spořitelna zaměstnávala 9992 lidí.

Video  „Žen ve vedení bude čím dál víc,“ říká první dáma České spořitelny. Co mužům projde a ženám ne?  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

trintin ( 19. září 2023 09:15 )

Velké propouštění v České spořitelně?? Dávno Čechům nepatří, zavedli pokuty za vklady a výběry, klidně ať si zkrachují?

verka1 ( 19. září 2023 07:43 )

Zavolají, přijdete na pobočku a ptají se jak se máte... chtějí jen s vámi sepsat smlouvy - životní, penzijní, úvěry,...
Mám u nich už dlouho penzijní připojištění a mladý hoch mi hned chtěl změnit na doplňkové penzijní připojištění, prý budu mít víc peněz až půjdu do důchodu.
Odmítla jsem.
Starší uzavřené smlouvy jsou pro nás výhodnější než nové.
Dneska fungují bankomaty a internetové bankovnictví.

krapotkin ( 19. září 2023 07:13 )

Mám stejné zkušenosti. Když jsem si potřeboval vybrat, odmítli moje peníze vydat (dali až po stížnosti na vedení pobočky v Mostě).

Jiří Zvěřina ( 18. září 2023 23:35 )

Konečně... Ale měli by ji zrušit úplně...

Zobrazit celou diskusi