Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Babišův fond nakupoval. Za stovky milionů získal kliniku na umělé oplodnění ve Španělsku

Autor: ČTK - 
28. února 2023
09:16

Investiční holding Hartenberg ze svěřenských fondů bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO) koupil kliniku na umělé oplodnění ve španělské Valencii. Informuje o tom dnes server Seznam Zprávy. Hodnota akvizice není známá. Podle serveru půjde o stovky milionů korun.

„Podepsali jsme akvizici středně velké kliniky FIV Valencia, která ročně dělá zhruba tisíc cyklů umělého oplodnění,“ řekl webu šéf Holdingu Hartenberg Jozef Janov, který je menšinovým akcionářem Hartenbergu. „V přípravě máme ve Španělsku akvizice zhruba šesti dalších klinik, kdyby se aspoň polovina z toho podařila, chtěli bychom být do konce roku v top tří hráčů ve Španělsku,“ doplnil.

Společnost FutureLife, do které holding Hartenberg soustřeďuje kliniky umělého oplodnění (IVF), je podle Seznam Zprávy druhou největší sítí v Evropě. Loni vstoupila na nejprogresivnější trh do Španělska nákupem barcelonské kliniky Institut Marquès. FutureLife provede ročně přes 50 000 cyklů a v Evropě je druhá největší. Akvizicí kliniky ve Valencii jí přibude dalších 1000 provedených cyklů umělého oplodnění.

První v Evropě je španělská společnost IVI, která patří private equity fondům KKR a ročně provede asi 80 000 cyklů. Konečnými vlastníky Hartenberg Holdingu jsou soukromé svěřenské fondy založené Andrejem Babišem jako jediným beneficientem a Jozef Janov, píše server.

Video  Poražený Andrej Babiš: Nikam neodcházím 
Video se připravuje ...

bullshit ( 28. února 2023 15:37 )

Ten se zatím nebojí ničeho Ví holt kde se co dá podojit.

dynaty ( 28. února 2023 14:20 )

mimořádné peníze, ze všech zdravotních pojišťoven, chodí nejen
Babišovi

dynaty ( 28. února 2023 14:04 )

je vidět, že se Babiš nebojí investovat, moh si ty prachy ulít do Švýcar, tak jako píše "jasná volba"

jasnavolba ( 28. února 2023 09:39 )

nekrad,netuneloval nakupoval to je obrovský rozdíl!! ODS TOP starostové lidovci kradli­,tune­lova­li,ra­bova­li mají to na kontech to je ten rozdíl!

Zobrazit celou diskusi