Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Levněji proti bacilům: Jak ušetřit na lécích? Pomohou i superpotraviny a recepty našich babiček

Autor: amb, swp - 
30. listopadu 2022
05:00

Bylinky – pomocník ve zdraví, který nestojí skoro nic, když roste na zahradě nebo jinde. A přestože ty prodávané v obchodech také zdražily, podle bylinkářek stále nejde o takovou finanční zátěž jako v případě doplňků stravy nebo některých léčivých produktů z lékárny. Co pomůže proti zimním nemocem? Jaké orgány teď levně podpořit? A kdy už přírodní léčiva nestačí? To Blesku řekly odbornice. 

„Stoprocentně lepší poměr cena výkon, i při užívání třeba menšího množství konkrétní byliny se výsledek vždycky dostaví, zároveň nezatěžuje organismus. Pracují úplně jiným způsobem a pomaleji než chemická léčiva. Odvádí však z těla toxické látky a harmonizují orgány, které to potřebují. Vždy cílí na konkrétní problém,“ popsala rozdíl mezi bylinkami a umělými léky pro Blesk Zprávy bylinkářka Danuše Čejchanová.

To, že bylinky jsou pro tělo zdravější a víc cílí na daný problém, potvrdila Blesk Zprávám Hana Binková, která se této oblasti také věnuje. Naopak chemické léky mohou poškozovat i jiné orgány nebo tkáně, kterých se třeba ani nemoc, na kterou jsou nepoužívané, netýká.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.