Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Problémy u voleb: Agresivní opilec, kupčení s hlasy i bomba!

Autor: ČTK - 
9. října 2021
16:20

Policie při volbách zjistila desítky porušení protiepidemických opatření a má zatím dvě oznámení o možném kupčení s hlasy, ze Slaného a Ostravska. V Brně se zabývala anonymním ohlášením bomby ve volební místnosti, které se nepotvrdilo. Na Orlickoústecku policie krotila rozvášněného muže, který přebral alkohol.

Lidé museli mít ve volební místnosti zakrytý nos a ústa. Pokud povinnost nedodrželi, členové volební komise po nich místo vydezinfikovali. Na některých místech pravidla porušovali přímo i členové volební komise.

„Vyhodnocení opatření k parlamentním volbám: desítky porušení protiepidemických opatření, prozatím dvě oznámení na 'kupčení' s volebními hlasy a jeden anonym týkající se uložení výbušného systému,“ napsala policie na twitteru.

Údajné kupčení ve Slaném a v Ostravě

Oznámení o údajném kupčení s hlasy prošetřují policisté v jedné z ubytoven ve Slaném na Kladensku. „Věc je zatím na začátku a je vedena proti neznámému pachateli,“ řekla mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková.

Podle serveru Romea.cz kdosi nabízel peníze za hlasy pro hnutí ANO. Předseda místní organizace ANO ve Slaném Radek Vondráček vyloučil, že by případné kupčení organizovalo jeho hnutí. Kupčení s hlasy prošetřuje i policie na Ostravsku.

„Kromě toho jsme se v Brně museli zabývat anonymním oznámením o uložení bomby ve volební místnosti. Prověrkou jsme však žádné podobné zařízení nenalezli,“ doplnila na twitteru.

Agresivní opilec

K opilému muži pak jela hlídka do Dolní Dobrouče na Orlickoústecku. Muž pod vlivem alkoholu obtěžoval volební komisi. V pátek byl volit, v sobotu dopoledne přišel znovu.

„Hlídka po příjezdu na místě ztotožnila pětačtyřicetiletého muže, který nadýchal 3,15 promile alkoholu, následně byl zajištěn a převezen na protialkoholní záchytnou stanici,“ uvedla mluvčí policie Markéta Janovská.

Ve volebním okrsku v centru Pardubic zapisovatelka neměla respirátor. Vládní nařízení odmítla už v pátek. Její případ bude řešit správní orgán.

VIDEO: Pandora Papers a Andrej Babiš: O co v kauze jde?

Video  Pandora Papers a Andrej Babiš: O co v kauze jde?  - Videohub
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi