Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jediný přeživší pádu helikoptéry s Kellnerem (†56) David Horváth: Boj o záchranu ruky!

Autor: shp - 
22. června 2021
10:18

Stáli při něm všichni svatí. Český šampion ve snowboardingu David Horváth (48) jako jediný přežil tragickou havárii helikoptéry na Aljašce, při níž zemřelo pět lidí včetně nejbohatšího Čecha Petra Kellnera (†56). Jak ale známý sportovec ukázal na sociální síti, lékaři museli bojovat o záchranu jeho ruky.

Video  Dojemné rozloučení s Petrem Kellnerem (†56) v Karibiku  - Facebook
Video se připravuje ...

27. března 2021 je datum, které se do historie zapsalo černým písmem. Na zasněžené Aljašce nedaleko města Anchorage totiž došlo k havárii vrtulníku, na jehož palubě zemřeli kromě nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, jehož jmění odhaduje Forbes na 293 miliard, další čtyři lidi.

Vyhaslo pět životů

Šlo o průvodce Gregoryho Harmse (†52) a Seana McManamyho (†38), pilota helikoptéry Zacharyho Russella (†33) a trenéra francouzského původu s českým občanstvím Benjamina Larochaixe (†50), který byl blízkým přítelem Kellnera. Jediný, kdo nehodu přežil, je snowboardista David Horváth.

Se zraněními skončil v nemocnici, kde se mu lékaři snažili pomoci, a jak se zdá, povedlo se. David se už opět usmívá. Rozsah zranění českého sportovce nebyl dosud pořádně znám. Sám Horváth nyní fotografií zveřejněnou na sociální síti facebook odhalil, že si při pádu vážně poranil ruku.

Zranění ruky bylo vážné

Ještě čtvrt roku po fatálním neštěstí má prsty zafačované. Je tedy jasné, že nešlo o žádné povrchové zranění a Horváthova ruka stále vyžaduje odbornou péči. Už dříve David zveřejnil fotografii, na které se usmívá se svými dcerami. Snowboardista se vrací pomalu, ale jistě do normálního života...

Video  Resort, ve kterém trávil čas Petr Kellner (†56) před svou smrtí  - Tordrillo Mountain Lodge
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině