Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zemřel šéf Exekutorské komory Plášil (†63). Prohrál boj s těžkou nemocí

Autor: for - 
26. listopadu 2020
18:19

Exekutorská komora přišla o svého šéfa. Soudní exekutor Vladimír Plášil dnes ve věku 63 let zemřel. Podle vyjádření tiskové mluvčí Lenky Desatové odešel na věčnost po krátké a těžké nemoci. Detaily rozloučení s Plášilem, který byl v čele Exekutorské komory 2 roky, prozradí až poté, co je upřesní jeho rodina. 

„Exekutorská komora České republiky s hlubokým zármutkem dává na vědomí, že dnes 26. 11. 2020 zemřel ve věku 63 let po krátké těžké nemoci soudní exekutor JUDr. Vladimír Plášil, LL.M,“ upozornila tisková mluvčí orgánu Lenka Desatová médiím. 

Soudní exekutor Plášil byl zakládajícím členem Exekutorské komory a rovněž i dlouholetým členem prezidia. V roce 2018 pak stanul v jejím čele. Plášil se nebál pomáhat lidem s orientací v exekučním prostředí, a dokonce pomáhal i jakožto odborník na telefonu v redakci Blesku. 

Šéf Exekutorské komory ČR Vladimír Plášil zemřel. Šéf Exekutorské komory ČR Vladimír Plášil zemřel. | Blesk: Tonda Tran

V minulosti působil Plášil i v Legislativní radě vlády. „Byl vždy otevřen novým nápadům a dotazům svých kolegů, kterým se snažil co možná nejvíce pomáhat. Zasadil se o další transparentnost a elektronizaci Komory, která za jeho působení významným způsobem zefektivnila svou činnost,“ vzpomíná dále Desatová. Detaily týkající se posledního rozloučení budou upřesněny podle rozhodnutí rodiny.

Exekutorská komora České republiky sdružuje soudní exekutory, vykonává jejich samosprávu a dohlíží nad jejich úřední činností. Členství v komoře je pro všechny exekutory ze zákona povinné. Komora sídlí v Praze a má pobočku v Brně.