Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Zatopené domy i silnice. Povodně potrápily Česko, pršet bude znovu. Sledujte radar Blesku

Aktualizováno -
15. října 2020
19:59
Autor: ČTK - 
14. října 2020
06:50

Prudké liják rozvodnily řeky a říčky, řadě lidí zatopily sklepy i domy, způsobily problémy v dopravě. Hladiny horních toků, které na Moravě, ve Slezsku a východních Čechách ve středu rozvodnil vydatný déšť, však dnes začaly klesat. Výstraha ČHMÚ však pro některé oblasti zůstává v platnosti. Dramatické dění jsme sledovali na Blesk.cz online.

  • Noční déšť rozvodnil řeky zejména na Moravě, ve Slezsku a na východě Čech. Nejhorší situace je stále v krajích Moravskoslezském, Olomouckém, Zlínském, Jihomoravském a Pardubickém.
  • Hasiči odčerpávali vodu, stavěli hráze z pytlů s pískem či odstraňovali větve, jež shodil silný vítr. Varování meteorologů před deštěm a rizikem vzestupu hladin platí dál pro většinu České republiky s výjimkou jihozápadu. K 19. hodině evidovali 1232 výjezdů v souvislosti se silným deštěm.
  • V noci podle ČHMÚ pršelo postupně v celém Česku. Největší úhrny, od 30 do 60 litrů vody na metr čtvereční, zaznamenali meteorologové v severovýchodní polovině země a na Českomoravské vrchovině. Nejvíce srážek, přes 90 litrů vody na metr čtvereční, spadlo na severním návětří Jeseníků.

Kde a jak vydatně teď prší? Podívejte se na radar Blesku

Lijáky a povodně v Česku
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Česká republika Česká republika Jihočeský kraj Jihočeský kraj Jihomoravský kraj Jihomoravský kraj Karlovarský kraj Karlovarský kraj Kraj Vysočina Kraj Vysočina Královéhrad. kraj Královéhrad. kraj Liberecký kraj Liberecký kraj Moravskoslez. kraj Moravskoslez. kraj Olomoucký kraj Olomoucký kraj Pardubický kraj Pardubický kraj Plzeňský kraj Plzeňský kraj Praha Praha Středočeský kraj Středočeský kraj Ústecký kraj Ústecký kraj Zlínský kraj Zlínský kraj
Zobrazit nové zprávy
22:22
14. 10. 2020

V Praze kromě deštníků řada lidí vytáhla v průběhu dne roušky i při pohybu po ulicích, povinné jsou již i na zastávkách MHD.

21:58
14. 10. 2020

Pražští hasiči odstraňovali spadlý strom z ulice Povltavská. Kvůli pádu došlo k nehodě dvou aut.

zamlzena ( 15. října 2020 16:47 )

Chtělo by to zdvihnout morálku, a začít se modlit.

krapotkin ( 15. října 2020 11:46 )

Je vidět, že miliardy vyhozené na protipovodňová opatření byly jen malou do kapsy kamarádíčkům vládnoucích darmožroutů.

dietr ( 14. října 2020 19:48 )

Vyjádření Babiše: voda pršet všude, my zvládnout, hasiči hasit od ráno do večer, my vyznamenat, úroda boha jeho, nic nerust dalšich sto let, ani ta žepka, Brusel poslat dotace cha cha!

arne100 ( 14. října 2020 18:58 )

Já nechápu.Jednou tady píšete že je třeba aby pršelo,jsou vyprahlé studny a když nyní prší tak je to taky špatné.Vy žvanilové nevíte co chcete.Jsem zvědav co bude příští rok jestli budete spokojeny.

funebrak ( 14. října 2020 18:01 )

Mnohokrát bych chtěl poděkovat všem hasičům!!!

Zobrazit celou diskusi